HC Energie Karlovy Vary

Skvělý start juniorů, Salzburgu nasázeli osm branek!

Karlovarští junioři skvělým způsobem vstoupili do nového ročníku Extraligy juniorů. V úvodním duelu na ledě rakouského Salzburgu totiž vstřelili osm branek a slaví vysokou výhru 8:2. Hattrickem se na úspěchu energetiků podílel útočník Lubomír Kupčo.
DHL Extraliga juniorů, 2. kolo, so 11.9.2021
Salzburg
Karlovy Vary
2:8
2:3, 0:3, 0:2
Branky a nahrávky: 7. Bader (Kauhanen), 13. Jelavic (Kauhanen, Rafalski) – 11. M. Adámek (L. Adámek, Krajčík), 17. Kupčo (Šmajda, Bulka), 20. Kupčo (Šmajda, Rymon), 24. Vogel (Bulka), 29. Bulka (Vogel, L. Adámek), 33. L. Adámek (Krajčík), 59. Rymon (L. Adámek, Benda), 59. Kupčo.
Rozhodčí: Adam, Huber - Huber, Huber
vyloučení4:2
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku33:52
Salzburg: Wolf (Clara) – Krotsch, Kerber, Venier, Rafalski (A), Kauhanen (A), Hübner, Schober, Sinn (C) – Mackner, Eckl, Szieber – Jelavic, Bader, Assavoljuk – Wurzer, Stiegler, Bürgelt
Karlovy Vary: Bočan (Kubát) – Benda (A), Krajčík, Bulka, Vogel, Kočí, Dorot – L. Adámek (C), M. Adámek, Rymon – Kupčo, Sapoušek (A), Šmajda – Seidler, Botoš, Kusak – Šlechta, Pohanka

Komentář k utkání

O den později, než původně měli, ale karlovarští junioři vstoupili v sobotu do nového ročníku juniorské extraligy. Start do zápasu jim ale příliš nevyšel, když už v 7. minutě poslal Salzburg do vedení Quirin Bader. Energetici potřebovali na vyrovnání jen necelé čtyři minuty, když se za záda gólmana domácího týmu trefil Matyáš Adámek. Salzburg si ale vzal vedení rychle vedení zpět, když v čase 12:51 proměnil přesilovou hru Maximilian Jelavic. Závěr úvodní dvacetiminutovky ale patřil karlovarským juniorům. Nejprve v polovině 17. minuty vyrovnal Lubomír Kupčo a necelou půl minutu před první sirénou poslal stejný hráč energetiky poprvé v zápase do vedení.

Ve druhé třetině svěřenci trenéra Václava Eismanna nasadili k rozhodujícímu trháku. V čase 23:33 se prosadil obránce Jakub Vogel, o pět minut později se trefil další z karlovarských beků, když početní výhodu využil Kryštof Bulka. V polovině 33. minuty pak Rakušanům šestý úder kapitán týmu Lukáš Adámek.

V závěrečné dvacetiminutovce přidali hosté ještě další dvě branky, když se trefili Dominik Rymon a jedenáct sekund před koncem zkompletoval hattrick Lubomír Kupčo.