HC Energie Karlovy Vary

Junioři slaví další výhru, tentokráte porazili Zlín

Po výhře nad Brnem slaví karlovarští junioři další úspěch na ledě moravského celku. Svěřenci Václava Eismanna porazili Zlín 3:1, vítěznou branku vstřelil kapitán Lukáš Adámek (na snímku).
DHL Extraliga juniorů, 27. kolo, po 20.12.2021
Zlín
Karlovy Vary
1:3
0:0, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 41. Masař (Frömel, Heš) – 23. Šmajda (Kupčo, Bulka), 30. L. Adámek (Benda), 55. Kupčo (Pohanka).
Rozhodčí: Škach, Cabák – Mikšík, Blažek
vyloučení2:4
využití0:1
oslabení0:0
diváci59
Zlín: Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Čechmánek
Karlovy Vary: Dybal – Benda (A), Bulka, Pohanka, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel – Botoš (A), Šlechta, Šmajda, Príhoda, Adámek L. (C), Seidler, Varvařovský, Adámek M., Kupčo, Kusak

Komentář k utkání

První dějství dnešního utkání začali oba týmy opatrnou hrou, která nám nepřinesla za celých dvacet minut ani jednu branku. Obezřetný průběh se podepsal také na počtu vyloučeních, jelikož na trestnou lavici zavítal pouze jeden hráč, a to z řad karlovarské Energie. Během druhé třetiny jsme byli svědky rovnou dvou gólů, které oba padly do sítě zlínské svatyně. Poprvé ševci zaváhali už po dvou minutách hry, když si nepohlídali Samuela Šmajdu, který se díky přesné přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů ocitl nikým nehlídaný přímo před brankářem žlutomodrých. Před půlkou zápasu přišlo i první vyloučení z domácího celku, které bylo i náležitě potrestáno. Půl minuty před koncem početní výhody se prosadil Lukáš Adámek, který tak poslal své spoluhráče do krapet komfortnějšího dvoubrankového vedení. V závěru třetiny se podařilo Beranů zamknout svého soupeře v obranném pásmu. Ani to ale nestačilo na brankáře soupeře, který dneska chytal ve skvělé formě. Poslední dvacetiminutovka nám přinesla rovněž dvě branky, tentokrát si je ale rozebraly oba týmy rovným dílem. O první gól Beranů se postaral za méně než minutu od úvodního hvizdu Jakub Masař, který tak dal svým zakončením z prostoru mezi kruhy velkou naději svým spoluhráčům na vyrovnání skóre. Nakonec ale přišla šest minut před koncem drobná šarvátka, která následovala hrou čtyři na čtyři. Ta očividně svědčila mnohem více Energii, což potvrdil už po půl minutě Lubomír Kupčo. Ten tak dostal svůj celek opět do dvoubrankového vedení. Ani závěrečný, téměř tříminutový, risk hry bez brankáře žlutomodrým ovoce nepřinesl, díky čemuž si z dnešního zápasu odváží tři body tým ze severozápadu Čech.

Ohlasy trenérů

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Karlovy Vary hrály výborně, jejich hra byla organizovaná. Po včerejším utkání jsme měli problém se přizpůsobit tempu hry, což vedlo k tomu, že jsme se celým zápasem v podstatě protrápili. Soupeř dneska vyhrál zcela zaslouženě.