HC Energie Karlovy Vary

Stoprocentní dorost, výhru veze i z derby v Litvínově

V úspěšném startu do nové sezony pokračují karlovarští dorostenci. Ve 4. kole extraligy zamířili k tradičnímu Podkrušnohorskému derby na led Litvínova, odkud přivezli tři body za výhru 6:4, na níž se hattrickem podílel útočník Adam Csabi. Energetici tak vyhráli i čtvrtý zápas sezony a doposud neztratili ani bod.
Extraliga dorostu, 4. kolo, so 18.9.2021
Litvínov
Karlovy Vary
4:6
3:1, 0:2, 1:3
Branky a nahrávky: 3. Maštalířský (Šprynar), 7. Horský (Túma, Ščislák), 12. Koky (Síč), 44. Maštalířský (Horský, Šprynar) – 12. Palaj (Šmíd, Adámek), 22. Váňa, 31. Csabi (Handl, Kubíček), 43. Csabi (Smýkal, Adámek), 50. Csabi (Kubíček), 54. Adámek (Váňa, Handl).
Rozhodčí: Červanka - Schopf, Herles
vyloučení5:4
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku31:36
Litvínov: Tuhý – Bystřický (C), Prokeš, Vyhlídal (A), Dudáček, Síč, Kladivo, Souček – Maštalířský, Raichl, Šprynar (A), Tůma, Peroutka, Bednařík, Liška, Horský, Koky, Ščislák.
Karlovy Vary: Dybal – Kubíček, Anton, Kočí, Máhler Postl, Smýkal – Zeman, Adámek, Csabi (C), Palaj, Pastor, Šmíd, Handl, Váňa, Pavelec.

Komentář k utkání

Podkrušnohorské derby začala lépe pro Chemiky. Ty poslal od vedení už ve 3. minutě Matěj Maštalířský, o čtyři minuty později vedli Severočeši už o dva góly, když se za Dybalova záda přesně trefil Denis Horský. Energetici následně měli možnost početní výhody a když ji neproměnili, pár sekund po jejím konci přeci jen snížil Peter Palaj. Radost hostů ze snížení ale trvala jen 55 sekund, přesně s koncem 12. minuty totiž přidal třetí gól Litvínova Jindřich Koky.

Hosté začali svou stíhací jízdu hned zkraje druhé dvacetiminutovky, když v čase 21:30 snížil na rozdíl jediné branky Matyáš Váňa. Energetici následně nevyužili početní výhodu, ale tu další, zdvojenou, již ano. V čase 30:15 vyrovnal na 3:3 Adam Csabi.

Stejný hráč pak načal i gólový účet třetí části, energetici šli v čase 42:39 poprvé v zápase do vedení. Jenže to netrvalo dlouho, hned o minutu a půl později vyrovnal svým druhým gólem v utkání Matěj Maštalířský. Rozhodnutí tak přinesla až poslední desetiminutovka. Krátce před jejím započetím dokonal svůj hattrick útočník Adam Csabi, definitivní pojistku pak v početní převaze zajistil hostům Matyáš Váňa sedm minut před koncem.