HC Energie Karlovy Vary

Podkrušnohorská přestřelka se šťastným koncem, dorost porazil Litvínov

Karlovarští dorostenci zvládli vyrovnané utkání s Litvínovem a z podkrušnohorského derby získávají tři body. Po dvou třetinách panovalo vyrovnané skóre, třetí dějství ale rozhodlo ve prospěch Karlových Varů.
Extraliga dorostu, 12. kolo, so 23.10.2021
Karlovy Vary
Litvínov
6:4
2:2, 2:2, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Handl (Holejšovský), 20. Csabi (Adámek, Kočí), 24. Adámek (Csabi, Kočí), 33. Zeman, 56. Zeman (Pastor, Šilhan), 59. Anton (Adámek) – 7. Šprynar (Vyhlídal, Peroutka), 18. Soušek (Dudáček, Čech), 34. Šprynar (Čech), 37. Bednařík (Čech).
Rozhodčí: Müller – Bernard, Štěpánek
vyloučení5:7
využití2:3
oslabení0:0
střely na branku40:26
diváci76
Karlovy Vary: Ebenstreit – Kočí (A), Cipko, Anton, Kubíček, Postl, Mähler – Pavelec, Adámek, Csabi (C), Zeman, Pastor, Šilhan, Handl (A), Váňa, Holejšovský, Šmíd.
Litvínov: Tuhý – Vyhlídal, Prokeš, Bystřický (C), Kladivo, Dudáček, Soušek – Čech (A), Peroutka, Šprynar (A), Horský, Raichl, Bednařík, Liška, Šcislák, Tůma, Koky.

Komentář k utkání

z

Start utkání byl hodně divoký. Pouhých patnáct vteřin po úvodním buly se objevil sám před Ebenstreitem litvínovský Čech, ale karlovarského gólmana tváří v tvář nepřekonal. Byl to ale přeci Litvínov, který skóre otevřel. Na trestnou lavici usedl domácí Pavelec a v čase 6:24 početní výhodu hosté využili. Střelu obránce Radka Vyhlídala od modré šikovně tečoval za Ebenstreitova záda Jan Šprynar. Odpověď přišla už v osmé minutě. Radim Handl dostal spoustu volného prostoru, a tak se vyřítil z levého křídla a přesnou střelou na vzdálenější tyč pokořil Tuhého. V osmnácté minutě znovu hrála velkou roli početní výhoda, díky níž dokázali chemici znovu odskočit. Sérii dorážek před Ebenstreitem zakončil Petr Soušek, který se v celé situaci zorientoval nejlépe. Před koncem třetiny však ještě padla jedna branka, která znamenala vyrovnaný stav. Necelých patnáct vteřin před koncem úvodního dějství poslali energetici svému soupeři gól do šatny. Adámek posunul na Adama Csabiho, jenž nikým nehlídaný v mezikruží zamířil a poslal kotouč nekompromisně k levé tyči Tuhého svatyně.

V podobně vyrovnaném duchu se nesla také prostřední dvacetiminutovka, tentokráte ale sedm desítek fanoušků v KV Areně čekalo na gól ještě o něco kratší dobu. Na konci kombinace v útočném pásmu stál Matyáš Adámek, který v čase 23:27 využil další přesilovku Karlových Varů. O necelých deset minut později se energetici poprvé ujali dvoubrankového vedení. Tlak v útočném pásmu vyústil v jejich čtvrtý zásah v utkání, z levého kruhu se trefil Matěj Zeman. Zbytek třetiny už patřil Litvínovu, který ještě dokázal dvougólové manko smazat. Nejprve Čech posunul na Jana Šprynara, jehož pokus nedokázal Ebenstreit zastavit. Karlovarský gólman se zaskvěl o chvilku později, kdy zlikvidoval přečíslení soupeře. Na litvínovský únik v čase 36:26 už ale byl krátký. Do přihrávky z hole Čecha sice ještě sáhl jeden z bránicích energetiků, nicméně poskakující kotouč se stejně dostal k Jakubu Bednaříkovi, který jej napálil po ledě až do branky.

Třetí dvacetiminutovka slibovala velké drama. Na gól se tentokráte čekalo dlouho, byť šance na skórování byly na obou stranách. V jedné takové se Adam Csabi prokličkoval až před Tuhého, ale pro jeho bekhendovou střelu už u tyče nebylo místo. První branka třetího dějství padla až v závěrečné pětiminutovce. Pastor mířil svou přihrávku před bránu, kde puk mazácky pustil David Šilhan, čímž zmátl litvínovskou obranu. Kotouč tak mohl přebrat Matěj Zeman, jenž následně vymetl všechny pavučiny v levém rohu hostující svatyně. Chemici se ani pořádně nenadechli k vyrovnání a sen o bodech se jim rozplynul. Vedla k tomu Rychlá karlovarská souhra v čase 58:05. Matyáš Adámek vybídl Jakuba Antona, jenž neodmítl a překonal brankáře Tuhého. Pohodlný náskok už Karlovy Vary nepustily.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie): „Jsme rádi za tři body, které jsou pro nás v této fázi hodně důležité. Zápas byl hodně nahoru, dolů. Dost se v poslední době nadřeme na gól, lehce kvůli našim nevynuceným chybám ztrácíme kotouče a z toho góly dostáváme. V každém případě bych chtěl kluky pochválit za týmovou dřinu, ten zápas prostě vydřeli až do konce.“

Radek Mrázek (HC Litvínov): „U nás je to takové půl na půl. Někdo tam dře, padá do ran a někdo se s tím mančaftem veze. Chvilku hrajeme něco, co si řekneme, ale pak mi přijde, že některým hráčům už je to jedno a dělají si, co chtějí. Vždycky uděláme obrovskou individuální chybu a hned jsme potrestaní.“