HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci potvrdili roli favorita, kladenskému PZ dali deset branek

Karlovarští dorostenci vstupovali do utkání s Kladnem v roli favoritů, což nakonec také potvrdili. Především divoká druhá dvacetiminutovka se podepsala pod konečný výsledek 10:1 ve prospěch domácí Energie. Čtyřmi branky přispěl útočník Petr Holejšovský.
Extraliga dorostu, 8. kolo, so 2.10.2021
Karlovy Vary
PZ Kladno
10:1
2:0, 5:1, 3:0
Branky a nahrávky: 2. Král (Pastor, Anton), 19. Holejšovský (Král), 26. Cipko (Holejšovský, Pastor), 32. Handl (Váňa), 35. Váňa (Váňa, Handl), 37. Holejšovský (Váňa, Handl), 40. Handl (Anton, Váňa), 49. Holejšovský (Král, Pastor), 50. Váňa (Cipko, Handl), 60. Holejšovský (Pastor, Mähler) – 24. Schejbal (Gaži).
Rozhodčí: Pastier – Matys, Herles
vyloučení3:3
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku65:11
diváci64
Karlovy Vary: Ebenstreit – Kubíček, Anton, Cipko, Mähler, Postl, Hynek – Handl, Váňa M., Váňa V., Holejšovský, Pastor, Král, Pavelec, Zahejský, Šmíd.
PZ Kladno: Růžička – Frýda, Novák, Trojna, Gaži, Darsa, Kollmann – Schejbal, Sojka, Hasman, Suk, Sém, Reckziegel, Vančura, Lukeš.

Komentář k utkání

Karlovarští se rychle ujali vedení. U pravé tyče šikovně vyjel Tomáš Král, jenž z dobré střelecké pozice nedal Růžičkovi šanci. V 9. minutě mohl vyrovnat kladenský Tomáš Sém, ten se řítil sám na Ebenstreita. Hostující devatenáctka zvolila zakončení do bekhendu, to si ale karlovarský gólman pohlídal. Další šanci přišla na sklonku minuty desáté. Puk se dostal do mezikruží, kam si sjel Jan Schejbal, avšak ten nedokázal odkrytou bránu trefit. Byli to ale Karlovarští, kdo ještě před koncem třetiny rozvlnil síť. Tomáš Král zavezl kotouč do brankoviště, jeho první pokus ještě Růžička zastavil, ale s dorážkou Petra Holejšovského už si neporadil.

Druhá třetina byla ještě o něco divočejší, hrstka diváků v KV Areně sledovala gólový ohňostroj. Po necelých třech minutách dostal Petr Pavelec přihrávku před bránu, kde stál nikým nehlídaný. Ideální příležitost na střelu ale prováhal, a tak stihl Růžička v klidu zasáhnout. V čase 23:34 naopak udeřili hosté. Gaži vybídl najíždějícího si Jana Schejbala, který rychlý únik přetavil v kontaktní gól. Energii následně stačilo pouhých jedenáct vteřin, aby využila početní výhodu. Petr Holejšovský posunul puk na Pavola Cipka, který od modré propálil Růžičku. O necelých šest minut později přišel další zásah Západočechů. Matyáš Váňa našel u levého kruhu volného Radima Handla, jenž využil toho, že byl kladenský brankář poněkud zmatený a dokázal trefit puk za jeho záda. V čase 34:50 úřadovala dvojice Váňů v karlovarském dresu. Mladší Vojtěch posunul na Matyáše Váňu, jenž se z levého kruhu trefil k levé tyči. Do konce druhé třetiny stihla Andrysova družina rozvlnit síť ještě dvakrát. Ve 37. minutě se Matyáš Váňa tentokrát proměnil do role nahrávače. Karlovarský forvard předal puk na Petra Holejšovského, který mířil z pravého křídla přesně do nekrytého prostoru. Šestačtyřicet vteřin před sirénou to bylo už o šest branek. Radim Handl předvedl nejen svou rychlost, ale také bojovnost. Zdánlivě ztracený puk stihl dojet, z rohu si hbitě přebruslil před Růžičku a toho pokořil.

Také do třetího dějství nastoupili energetici velmi aktivně a od prvních vteřin přidělávali Růžičkovi práci. Kladno dlouho odolávalo, v čase 48:17 ale přeci jen znovu kapitulovalo. Král našel svým pasem Petra Holejšovského a karlovarský forvard završil z levého kruhu hattrick. Na devátou trefu nečekali Karlovarští dlouho, na konci 50. minuty pálil Pavol Cipko od modré čáry a puk před maskovaným mužem PZ tečoval Vojtěch Váňa. Energie se dočkala i vyhlášené “desítky.“ Tobiáš Pastor měl hned několik možností, kam puk poslat. Nakonec našel nikým nehlídaného Petra Holejšovského, který si v tutové šanci poradil a přidal svou čtvrtou branku v utkání.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie): „Jsme rádi za tři body, které jsme z tohoto zápasu stoprocentně chtěli. Dosáhli jsme tím svého. Myslím si, že zápas s výsledkem 10:1 se těžko hodnotí. Byli jsme více na puku, bylo tam ale i dost situací, ze kterých jsme mohli dát více gólů. Jsme rádi za tři body a s tím ze zápasu odcházíme.“