HC Energie Karlovy Vary

Dorost padl s Hvězdou, utkání ztratil ve třetí třetině

Karlovarští dorostenci se na čelo extraligové tabulky nedotáhli. V předehrávce 11. kola totiž ztratili domácí utkání s pražskou Hvězdou, ačkoliv vedli ještě v 46. minutě. Hosté však třemi góly vývoj utkání otočili a po výhře 3:1 snížili ztrátu na Energii v tabulce na pět bodů.
Extraliga dorostu, 11. kolo, st 20.10.2021
Karlovy Vary
Hvězda Praha
1:3
0:0, 1:0, 0:3
Branky a nahrávky: 38. Csabi (Handl, M. Váňa) – 46. Janoušek (Dohnal), 53. Jaroš (Doležel), 59. Spěváček.
Rozhodčí: Hacaperka - Charvát, Deja
vyloučení4:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku31:20
diváci45
Karlovy Vary: Ebenstreit – Kočí "A", Cipko, Anton, Kubíček, Postl, Mähler – Handl, Váňa, Csabi "C", Zeman, Pastor, Král, Pavelec, Zahejský, Šmíd "A".
Hvězda Praha: Hora (Hrabák) – Kubata "C", Hulej, Mrázek, Richtr, Jarabko, Bartheldy, Beňo – Janoušek, Dohnal, Spěváček "A", Ivanovič, Niederhafner "A", Ducháček, Roule, Topol, Jaroš, Doležel.

Komentář k utkání

Do utkání vstoupil lépe domácí celek, který se v případě tříbodové výhry mohl dotáhnout na samotné čelo extraligové tabulky. Už ve druhé minutě táhl přečíslení dvou proti jednomu Pastor, který následně i zakončoval, jeho ránu ale brankář Hora vytáhl na břevno. O minutu později projel s pukem na holi Csabi celé kluziště, jeho sólo ale zastavil pravý beton brankáře Hvězdy. Hosté v ofenzivě příliš nezaujali, největší šanci tak měli při přesilovce, kdy domácí propadli a dali tak šanci soupeři, který ve dvou hráčích před osamoceným Ebenstreitem neuspěl, Topolův pokus o blafák perfektně vyrazil domácí brankář. Zbytek třetiny nenabídl příliš mnoho šancí, zcela zaslouženě tak odešly oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Druhá třetina nabídla naprosto odlišnou podívanou a jen vinou perfektních výkonů obou gólmanů v ní padla jediná branka, ale postupně. Energetici mohli otevřít skóre už ve 23. minutě v přesilové hře, jenže Csabi z pravého kruhu neuspěl. V následné hře ve čtyřech se mohl prosadit obránce Hvězdy Richtr, ale ani on svým backhandem neposlal puk do sítě, stejně jako o pár minut později v sólu Ivanovič. Skóre se tak měnilo až v závěru třetiny. Nejprve neuspěl po trestuhodné ztrátě domácích sám před Ebenstreitem Jaroš, aby jen o pár sekund později v čase 37:06 otevřel skóre střelou z pravého kruhu domácí útočník Adam Csabi – 1:0.

Třetí třetina začala velkou šancí Hvězdy, kdy se v brejku ocitl Janoušek, domácího gólmana ale nepřekonal. Energetici mohli zvýšit své vedení v 46. minutě, jenže Král Zemanovu přihrávku zpoza branky nevyužil a vzápětí přišel trest, kdy vyrovnal Mikuláš Janoušek. Oba týmy následně nevyužily přesilovou hru, o výhře hostů tak rozhodl poněkud šťastný gól, kdy Vítězslav Jaroš z ostrého úhlu překvapil Ebenstreita a kotouč kolem levé tyčky propasíroval do branky. Domácí se snažili o vyrovnání, k čemuž měla dopomoci i početní výhoda, jenže krátce po jejím skončení vybojoval puk nejlepší střelec soutěže Vojtěch Spěváček, který ač bráněn dvěma protihráči dokázal propálit Ebenstreita. Energetici ještě v posledních dvou minutách zkusili powerplay, hra se šesti hráči v poli ale kýžený úspěch nepřinesla.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Hvězdě gratuluji ke třem, srdcem vybojovaným, bodům. My jsme bohužel nebyli schopni dávat góly. Soupeř, kromě tří nájezdů, které chytil náš gólman, byl schopen naše chyby potrestat a zaslouženě bere tři body.

Josef Reigl (HC Hvězda Praha): Musím naše hráče pochválit za obrovskou bojovnost a týmový výkon, který byl ve třetí třetině oceněn třemi góly. Myslím, že v prvních dvou třetinách měl soupeř více ze hry, nicméně jsme zvládli poctivě bránit a počkali jsme si na chyby soupeře. Jsme obrovsky rádi za tři body zvenku.