HC Energie Karlovy Vary

Mladí energetici vyzráli na Dynamo a připisují si další body

Do nedělního zápasu nevstoupili karlovarští mladíci úplně ideálně a hned v první polovině úvodní třetiny inkasovali. Střelecké štěstí se během duelu přesouvalo mezi oběma týmy, ale nakonec byli energetici úspěšnější a zápas dovedli do vítězného konce. Svěřenci Václava Eismanna tak vyhráli i druhé utkání nové sezony.
DHL Extraliga juniorů, 1. kolo, ne 4.9.2022
Karlovy Vary
Pardubice
4:3
1:1, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky:18. Handl (Adámek), 25. Handl (Sapoušek, Kusak), 43. Sapoušek (Šmajda, Kočí), 45. Botoš (Dorot, Handl) – 7. Burda (Fiala, Kubíček), 40. Pavlata (Štetka, Chabada), 40. Tomas (Paleček, Koudelka) .
Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Gerát, Belko
vyloučení3:6
využití1:0
oslabení0:0
Karlovy Vary: Dybal (Kubát) – Krajčík, Dorot (A), Tůma, Kočí, Zolnaj, Anton – Adámek, Šlechta, Varvařovský, Botoš (C), Šmajda, Sapoušek (A), Váňa, Skuhravý, Menc, Šmíd, Handl, Kusak
Pardubice: Borovička (Matěcha) – Tvrdík, Helikar, Koudelka, Švec, Rájek, Chabada (C), Vachun – Sydorenko, Kubíček, Štetka (A), Herčík, Burda, Fiala, Pavlata, Novotný, Paleček, Kalužík, Tomas, Gromadzki

Komentář k utkání

Karlovarským mladíkům vstup do sezóny vyšel bezchybně, když ve víkendových utkáních obrali o body východočeské soupeře. V sobotním utkání hráči svým výkonem pomohli Adamu Dybalovi k zisku prvního čistého konta v sezóně, když porazili tým Mounfieldu HK 4:0. V neděli pak do Karlových Varů zavítali hráči z města perníku. Ti měli za sebou sobotní utkání v Litvínově, kdy o výsledku zápasu rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí. Úvod zápasu byl jako na houpačce, oba týmy se spravedlivě dělili o puk a na obou stranách bylo k vidění několik zajímavých šancí. Po přihrávce Adama Fialy se podařilo udeřit zhruba v sedmé minutě Danielu Burdovi. Ten potvrdil nepsané pravidlo "nedáš, dostaneš", neboť v překonání domácího brankáře byl úspěšnější než Robin Sapoušek, který si chvilku před tím vylámal zuby na betonech Michala Borovičky. Skóre bylo srovnáno tři minuty před koncem třetiny, kdy se ke kotouči dostal Matyáš Adámek a jeho pobídku využil střelou z mezikruží Radim Handl, který v této sezóně přešel nastálo z dorostu mezi juniory.

Úvod druhé třetiny zahájili domácí hrou pěti proti třem, pardubičtí své oslabení však ubránili. Těsně po konci početní výhody opět úřadoval Radim Handl, který dostal nabito od Robina Sapouška a poslal svůj tým do vedení. Poté hráči na obou stranách několikrát zahrozili, ale oba gólmani byli ve střehu. Zvlášť napilno měl Adam Dybal, v jehož brankovišti pardubičtí doráželi jako vosy. S některými dorážkami měl plné ruce práce a několikrát puk raději zakryl vlastním tělem. Zlom nastal v poslední minutě třetiny. V té se nejprve krátce po konci početní výhody svého týmu trefil Dominik Pavlata, kterému kotouč přesně na hůl poslal Pavol Štetka. Sedmnáct sekund před koncem třetiny se o nepopulární gól do šatny postaral Radek Tomas, který svou dorážkou střely Adama Palečka domácího brankáře překonal a poslal Dynamo do vedení.

Poslední třetina ve svém úvodu opět přinesla přesilovku pro domácí tým, a tentokrát byla krátce před vypršením využita Robinem Sapouškem. Ten po přihrávce Samuela Šmajdy nezaváhal a srovnal stav utkání. Po necelých dvou minutách se pokusil Michala Borovičku prostřelit Ondřej Dorot, jeho střela se však odrazila od brankářovy výstroje skoro na hůl Jana Botoše, který se pohyboval před brankou a okamžitě zareagoval. Svou trefou vrátil Energii vedení. To nabudilo pardubické mladíky a ti chvílemi docela zatápěli domácímu gólmanovi. Adam Dybal však svou svatyni hájil svědomitě. Vzhledem k tempu v jakém se oba týmy ke konci třetiny přesouvaly mezi pásmy nesáhl trenér hostujícího týmu k tomu, aby odvolal brankáře. I přes tlak hostů na konci třetiny se energetikům podařilo vedení uhájit a připsali si tak druhé vítězství ve dvou dnech.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Utkání bylo jako na houpačce. My jsme se po nepovedeném vstupu, kdy jsme brzy inkasovali, dokázali nátlakovou hrou dostat do vedení 2:1. V té době jsem měl pocit, že utkání poměrně kontrolujeme. Pak však došlo k věcem, kdy z mého pohledu ego hráčů, hlavně v defenzivních řadách pendlujících do a-týmu, převýšilo týmové zájmy. Nezachovali jsme se správně, když jsme měli kotouč v oslabení, tak jsme udělali faul za oplácení. Soupeře to vrátilo do zápasu. Vážím si toho, že pracovitostí a vůlí jsme ve třetí třetině utkání otočili a na závěr tým obrovskou obětavostí uhájil tři body. Máme za sebou šestibodový víkend a jsme za to nesmírně rádi.

Marek Hemský (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): Od nás to byl vlažný zápas podobně jako v sobotu. Nedisciplinovanost, málo agresivity, málo pohybu. V utkání jsme hráli asi tak deset minut. To jsme se pak vyrovnali domácím. Takto dál nemůžeme pokračovat. Možná, že na začátek zápasu měl trochu vliv výsledek sobotního utkání, ale dali jsme gól, vedli jsme 1:0 a pak jsme však zase přestali hrát. Jak jsem říkal, chyběl tam pohyb, agresivita a domácí nás v těchto směrech přehrávali. Na konci druhé třetiny jsme těch pět minut hráli opravdu výborně. Pak vjedeme do třetí třetiny, přijdou dvě vyloučení a dostaneme dva góly, což je pak těžké dotahovat. V závěru jsme domácí opět přehrávali, začali jsme bruslit, ale zase na pět minut. Hrát deset minut ze šedesáti je opravdu málo.

Fotogalerie