HC Energie Karlovy Vary

Sedm gólů v Pardubicích! Junioři jsou zpět v plné síle


Karlovarští junioři vyrazili na východ Čech, aby se utkali s týmy Dynama Pardubice a Mountfield HK. V pátečním duelu nedali svým hostitelům z města perníku žádnou šanci a skórovali sedmkrát, čímž si zajistili plný počet bodů. Hned dvakrát domácího gólmana překonal obránce Matteo Kočí.
DHL Extraliga juniorů, 43. kolo, pá 27.1.2023
Pardubice
Karlovy Vary
1:7
1:3, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 16. Pavlata (Tvrdík, Herčík) – 7. Kočí (Csabi), 13. Adámek (Csabi, Dorot), 20. Váňa (Tůma, Kusak), 24. Kočí (Váňa, Babeliak), 30. Csabi, 43. Botoš (Bulka, Varvařovský), 51. Bulka (Anton, Tůma).
Rozhodčí: Kostourek, Červenka – Štěpánek, Dědek
vyloučení6:6
využití1:2
oslabení0:1
střely na branku35:29
diváci65
Pardubice: Červinka (Borovička) – Červenka, Helikar, Rájek, Hebek, Tvrdík, Koudelka, Vachun, Novotný, Kubíček, Štetka, Herčík, Kloz, Fiala, Pavlata, Burda, Paleček, Kalužík, Tomas, Gromadzki
Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Vogel, Smýkal, Dorot, Bulka, Anton, Tůma, Zolnaj, Kočí, Kubíček, Beran, Csabi, Handl, Adámek, Botoš, Váňa, Babeliak, Varvařovský, Šmajda, Kusak

Komentář k utkání

Neutekla ani půlminuta první části a domácí už měli k dispozici početní výhodu. Karlovarští však tlak svých soupeřů ustáli a udeřili jako první. V sedmé minutě to vzal Matteo Kočí na sebe a střelou pod břevno poslal Vary do vedení. Před polovinou třetiny museli energetici hájit svou klec, což se jim díky blokování střel povedlo. Ve třinácté minutě využil početní výhodu Matyáš Adámek a navýšil vedení Energie. Druhou početní výhodu, kterou jim karlovarští junioři nabídli, už hráči Dynama využili. Postaral se o to Dominik Pavlata, který zůstal nehlídaný a díky tomu neměl problém překonat karlovarského gólmana. Vstřelená branka domácí mladíky namlsala a ti se snažili probojovat do pásma. Energetici však byli rozhodně proti. Naopak sami se postarali o další branku, když v čase 19:19 poslal Matyáš Váňa kotouč nad betonem Jakuba Červinky do jeho svatyně. Po první třetině bylo skóre 3:1 pro tým Energie.

Ve druhé části se do pardubické branky postavil Michal Borovička. V první minutě musel Adam Dybal dvakrát zasáhnout proti akcím Pavola Štetky. V pátečním utkání si karlovarští mladíci dost vylepšili statistiky využití přesilových her. Matteo Kočí během druhé početní výhody dobře mířenou ranou vymetl pavučiny v pardubické brance. Vzápětí mohla znít Pátá, díky Matyáši Beranovi, tomu se ale v poslední chvíli na holi splašil kotouč. Přes Michala Borovičku neprošla ani střela Radima Handla. Kotouč na druhé straně pozlobil Daniela Herčíka a jeho střela tak proletěla nad brankou. O pátý gól Karlových Varů se postaral Adam Csabi, který střílel z úhlu a kotouč v brance skončil poté, co se odrazil od Borovičkových zad. Na druhé straně se Danielu Burdovi nepodařilo střelou od modré nachytat Dybala na švestkách. Šanci udělat něco s nepříznivým skóre dostali pardubičtí díky početní výhodě. Štěstí stálo na Dybalově straně, když si na něj vyšlápl Vojtěch Tvrdík a jen tak tak, že kotouč nezapadl za Dybalův beton. I toto oslabení energetici ubránili. Před koncem třetiny se jim nepodařilo využít početní výhodu a tak se do šaten odcházelo za stavu 1:5.

I v úvodu třetí části proběhlo na pardubické straně střídání gólmanů a místo Michala Borovičky nastoupil opět Jakub Červinka. Ten se ani nestihl rozkoukat a už v jeho brance přistál kotouč, který tam skrytou střelou nasměroval Jan Botoš. Na Dybala zkusil vyzrát Radek Tomas, ale ten sklapl betony včas. Tato akce odstartovala pár horkých chvilek pro karlovarského gólmana. Nejprve se mu snažil střelou od modré zatopit Vojtěch Tvrdík. Na Dybalovu lapačku poté narazil Tomáš Hebek. Souboj o kotouč u mantinelu skončil vyloučením v obou týmech za zdržování hry. Sedmou a poslední branku tohoto utkání vstřelil v oslabení Kryštof Bulka. Po této brance si oba týmy opět zahrály ve čtyřech, když si na trestnou lavici šli odpočinout hráči z obou týmů tentokrát shodně za sekání. Za pár sekund zůstali pardubičtí na ledě ve třech. Červinka však byl pozorný a nejdříve svými betony zastavil pokus Michala Kusaka. Těsně kolem jeho branky chvilku poté proletěla střela Jakuba Antona. Stejně na druhé straně dopadl i pokus Vojtěcha Tvrdíka. Ke konci třetiny se musel opět ohánět Adam Dybal, ale s pokusy pardubických střelců si poradil. Proti osmé brance z hole Tadeáše Tůmy byli domácí obránci a tak utkání skončilo za stavu 1:7 a karlovarští mladíci se konečně mohli radovat z výhry.

Ohlasy trenérů

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice)

Bohužel jednoznačný zápas. Karlovy Vary se prezentují rychlým mladistvým hokejem. Soupeř byl nejenom rychlý, ale i silný na kotouči. Musíme se vrátit zpět k poctivému hokeji, kterým jsme se prezentovali poslední dva měsíce. Bohužel tohle bylo obrovské vybočení a doufám že se po tomto výsledku pořádně probereme. Musíme si to rozebrat a zítra nastoupit úplně jinak.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary)

Přijížděli jsme sem s velkou pokorou, jelikož teď neprožíváme úplně výsledkově šťastné období a měli jsme za sebou sérii porážek. Dneska se nám to prostě sešlo, ve smyslu obrovské obětavosti týmu. Velmi dobře jsme plnili herní plán, který jsme měli před utkáním. Dařilo se nám v koncovce a po počátečním tlaku domácích nám perfektně pomohl brankář Dybal, takže si těchto bodů moc vážíme.