HC Energie Karlovy Vary

Junioři museli dlouho dotahovat, nakonec porazili Olomouc v prodloužení

Papírově by se jednalo o jasnou záležitost, jelikož se utkal první tým tabulky proti poslednímu. Ale už od prvních minut bylo jasné, že nás čeká vyrovnaná bitva. Olomoučtí si dokázali dokonce čtyřikrát vypracovat vedení, energetici pokaždé dokázali srovnat. V prodloužení pak do skvělé práci Adama Dybala zařídil Energii bod navíc Jan Botoš.
DHL Extraliga juniorů, 17. kolo, pá 28.10.2022
Karlovy Vary
Olomouc
5:4p
2:2, 0:1, 2:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 12. Šmíd (Šlechta), 19. Šlechta (Bulka, Adámek), 43. Krajčík, 54. Šlechta (Krajčík, Menc), 64. Dorot – 4. Tomeček (Kuchta, Matašovský), 19. Pigl (Hradil, Groch), 24. Kočí (Hradil), 52. Tomeček (Kuchta, Drábek)
Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kokrment, Baxa
vyloučení3:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku32:29
diváci93
Karlovy Vary: Dybal – Krajčík, Bulka, Zolnaj, Tůma, Dorot (A), Beran, Anton – Adámek, Varvařovský, Šlechta, Botoš (C), Handl, Šmajda, Váňa, Šmíd, Menc, Kusak
Olomouc: Nowak (Frgál) – Panáček, Sedláček, Compel, Groch, Tomiga, Kočí, Drábek – Fasner (A), Janech, Pigl, Hradil, Matašovský, Belan, Lichner, Tomeček (A), Kučera (C), Kusak, Kuchta, Ruda

Komentář k utkání

Energetikům vstup do utkání příliš nesedl. Olomoučtí několikrát zatlačili a po třech minutách hry skrz obranu projel Michal Tomeček, který otevřel skóre střelou z bekhendu. To Karlovarským uštědřilo potřebnou facku, která je probrala k nátlaku. Pořád ovšem naráželi na překážku v podobě Antonína Nowaka. Na přelomu poloviny třetiny do prázdné brány mohl dorážet Jan Kučera, jenže minul. Záhy si na druhé straně puk v rohu kluziště vzal Robert Šlechta, který jej poslal najíždějícímu Zdeňku Šmídovi. V závěru se nechal vyloučit Petr Zolnaj, což Olomoučtí potrestali zásluhou úspěšné teče Martina Pigla. Vedení hostů trvalo jen 16 vteřin, jelikož na druhé straně k tyči zavěsil Robert Šlechta.

Podobně jako v první části se i v té druhé dokázali hosté ve čtvrté minutě hry prosadit. Po podivném odrazu od mantinelu puk zaplul až za záda Adama Dybala, branka byla připsána Václavu Kočímu. A i tentokrát jeden z nich minul zcela odkrytou síť, nyní se jednalo o Radima Hradila. Stejný hráč po chvíli nabil Janu Kučerovi, jeho ránu z první zlikvidoval Adam Dybal. Kotouč na holích měli převážně energetici, nedařilo se jim však vytvořit si nějakou nebezpečnější šanci.

Karlovarští pokračovali v nátlaku i ve třetí dvacetiminutovce, což přineslo své ovoce. Filip Krajčík utekl po levé straně, nechal si jakožto levák puk na forhendu a následnou střelou na bližší tyč překvapil Antonína Nowaka. Domácí tahali za delší konec i nadále, na paty se jim však stále lepila smůla. To vyvrcholilo v 51. minutě, kdy Jan Botoš místo do prázdné branky poslal puk do břevna. Vzápětí si na druhé straně ve skrumáži před Dybalem všimnul odraženého puku Michal Tomeček, který poslal Kohouty znovu do vedení. I tentokrát Energie našla odpověď, ve hře 4 na 4 nabil Filip Krajčík do slotu Robertu Šlechtovi, jehož ranou energetici počtvrté vyrovnali. Obě mužstva se snažila o strhnutí vedení na svou stranu, vše nakonec dospělo do prodloužení.

Nastavení začalo opatrně, po dvou minutách hry jeli ovšem hosté trestné střílení, to ovšem Michal Tomeček nedokázal proměnit. Po chvíli se do samostatného úniku dostal Jan Kučera, Adam Dybal si poradil i s ním. A karlovarský gólman svůj tým podržel i napotřetí, kdy vychytal nájezd Radima Hradila. A záhy se na druhou stranu vydal sám Ondřej Dorot, jeho forhendový blafák ovšem do sítě už zamířil.