HC Energie Karlovy Vary

Juniory vítězství v Olomouci vrátilo do čela extraligy


K prvnímu zápasu tohoto týdne vyrazili junioři na Hanou. V úvodní části nedali svým hostitelům moc prostoru. Ti si to snažili vynahradit ve druhé a v části třetí třetiny. Jenomže energetici otěže zápasu z rukou nepustili a porazili olomoucké juniory 3:0. Záda svým spoluhráčům opět úspěšně kryl Adam Dybal, který zlikvidoval třicet pět střel a vychytal si tak šesté čisté konto v sezóně. Zisk plného počtu bodů vrátil juniorský tým Energie na první místo extraligy.
DHL Extraliga juniorů, 31. kolo, út 13.12.2022
Olomouc
Karlovy Vary
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 5. Šmajda (Babeliak, Botoš), 29. Handl (Bulka, Babeliak), 56. Varvařovský (Krajčík) .
vyloučení3:6
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku35:23
diváci45
Olomouc: Nowak (Frgál) – Compel, Dvořák, Drábek, Panáček, Kočí, Galvas, Sedláček – Belan, Matašovský, Pigl, Izák, Havel, Janech, Tomeček (A), Hradil, Fasner (A), Kučera (C), Ruda
Karlovy Vary: Dybal (Pavlovic) – Dorot (A), Krajčík (A), Smýkal, Anton, Bulka, Kočí, Tůma, Zolnaj, Vogel – Varvařovský, Handl, Skuhravý, Botoš (C), Váňa, Babeliak, Adámek, Šmajda, Pastor

Komentář k utkání

Hned od úvodu zápasu byli olomoučtí junioři pod tlakem. V páté minutě Antonín Nowak kapituloval před střelou Samuela Šmajdy. Vydechnout si domácí mohli až ve chvíli, kdy šli energetici do oslabení. Žádnou větší akcí však Adama Dybala neohrozili. Jakmile byli karlovarští v plném počtu, byli před olomouckou klecí zpět a Antonín Nowak musel zasahovat proti nahození energetiků z vrcholu kruhu. Šanci Mattea Kočího zastavila brusle jednoho z bránících hráčů a další z nich zmařil šanci Tobiáše Pastora. Dotírání karlovarských mladíků nakonec utnul domácí gólman tím, že po jednom zákroku přerušil hru. Do konce třetiny si již energetici žádnou ze svých střel na Antonína Nowaka nepřišli. Do akce musel Adam Dybal, ale i ten si poradil.

Druhou třetinu zahájili v útočném pásmu olomoučtí mladíci. Dobře postavená branka zachránila Dybala před střelou Michala Tomečka, který poslal kotouč těsně nad břevno. Akce Mattea Kočího a Matyáše Váni skončila v lapačce gólmana Mory. Ránu do masky schytal Adam Dybal od Matyáše Fasnera, kotouč nakonec skončil až v ochranné síti. Početní výhodu mohl využít olomoucký obránce Tomáš Galvas, který měl před sebou odkrytou část branky, ale na poslední chvíli se mu na holi splašil kotouč. Po pár minutách s využitím početní výhody neměli problém karlovarští. Kotouč v brance Mory skončil po dorážce Radima Handla. Po pár sekundách se do akce dostal přesilovkový tým Olomouce. Tentokrát se jim jejich kombinace dařily, ale Dybal byl pozorný a domácí hráče navíc občas pozlobilo zakončení, takže ani během této početní výhody se skóre nezměnilo. Zároveň s koncem početní výhody, kterou měli karlovarští, mohl přidat třetí gól Matyáš Adámek, proti tomu však důrazně protestoval Antonín Nowak. Do konce třetiny ještě jednou karlovarští mladíci nabídli svým hostitelům početní výhodu, ale i tentokrát zůstala nevyužita.

Hned v první minutě poslední části mohl skórovat Jan Botoš, ale i domácí gólman si svou klec postavil dobře a střela karlovarského kapitána poslala kotouč těsně kolem tyčky. Vzápětí šli svěřenci Václava Eismanna opět do čtyř, ale i tentokrát na ně domácí nevyzráli. Namále měli po ráně Adama Panáčka, kterou vyrazil Dybal jen před sebe. Obránci však kotouč odtáhli do bezpečné vzdálenosti. Jen co skončila početní výhoda karlovarští opět zahrozili, ale vzápětí už opět musel na led tým pro oslabení. Hanáci se nedokázali prosadit přes bránící hráče, kteří obětavě blokovali jejich střely. Po polovině třetiny byli pány situace opět energetici a necelých pět minut před koncem skórovali potřetí, když střelu Filipa Krajčíka tečoval David Varvařovský. Pár minut před koncem si karlovarští ještě zahráli přesilovku. Ta však na stavu utkání již nic nezměnila a na střídačce Energie tak mohl vypuknout po závěrečné siréně vítězný jásot.