HC Energie Karlovy Vary

Junioři vládnou Krušnohoří! Premiérovými střelci Anton a Pastor


Další kousek ze zápasové porce tohoto týdne si v úterý ukrojili karlovarští junioři. Po pondělním západočeském derby je čekal druhý odložený zápas a shodou okolností i druhé derby. Tentokrát to bylo krušnohorské. Původní zápas byl odložen kvůli tomu, že na silnici byla uzavírka kvůli dopravní nehodě a junioři do Litvínova nedojeli. Tentokrát svěřenci Václava Eismanna dorazili do cíle bez problémů a litvínovské mladíky obrali díky vysoké výhře o body. I v tomto derby padly premiérové góly. První patřil Jakubovi Antonovi, který skóroval poprvé v letošní sezóně a zároveň i v juniorské extralize. Druhým premiérovým střelcem byl útočník Tobiáš Pastor, pro kterého šlo o první gól v extralize juniorů. Z Litvínova si páté čisté konto v sezóně odvezl Adam Dybal.
DHL Extraliga juniorů, 20. kolo, út 6.12.2022
Litvínov
Karlovy Vary
0:5
0:2, 0:0, 0:3
Branky a nahrávky: 11. Varvařovský (Vogel), 17. Botoš, 42. Anton (Beran, Pastor), 53. Bulka (Botoš, Krajčík), 54. Pastor (Galnor)
Rozhodčí: Micka, Valda – Kotlík, Dědek
vyloučení4:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku27:27
diváci95
Litvínov: Klika (Čermák) – Hocelík, Vyhlídal, Dudáček, Werner, Janda, Bystřický, Hora – Slavík (A), Čech, Skuhrovec, Bednařík, Vopat (C), Beran V., Dej, Postl, Špaček, Danielčák, Svoboda
Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Vogel, Kočí, Smýkal, Krajčík (A), Bulka, Zolnaj, Beran M., Anton – Skuhravý, Botoš (C), Zeman, Varvařovský, Galnor, Sapoušek (A), Handl, Adámek, Váňa, Pastor

Komentář k utkání

V tomto derby bylo první vyloučení na straně Energie. Oslabení se energetikům podařilo ubránit. Skóre zápasu otevřel David Varvařovský, který Lukáše Kliku překonal v jedenácté minutě za asistence Jakuba Vogela. Následovalo další oslabení karlovarských, ale i tentokrát hráči a Adam Dybal udrželi litvínovské mladíky na uzdě. Čtyři minuty před koncem první části se do sólové akce dostal karlovarský kapitán Jan Botoš a zvýšil gólový náskok svého týmu.

Ve druhé třetině zhruba stovka přihlížejících diváků žádný gól neviděla. Energetici si během této části zlepšili svoji úspěšnost ubránění oslabení, protože se jim podařilo ubránit hned dvě.

Oč chybělo branek ve druhé části, o to víc jich bylo k vidění ve třetí třetině. O první trefu se ve druhé minutě postaral obránce Jakub Anton, pro kterého to byl první gól v letošní sezóně a zároveň i v dresu juniorů. Sekundovali mu u něj Matěj Beran a Tobiáš Pastor. V první polovině třetiny zvládli energetici ubránit další oslabení. Litvínovští mladíci ovšem tolik štěstí neměli. Prvním jejich vyloučeným hráčem byl v čase 52:14 Jaroslav Bystřický a v čase 52:34 už Lukáš Klika lovil ze své klece kotouč, který mu tam poslal Kryštof Bulka za asistence Jana Botoše a Filipa Krajčíka. Netrvalo ani minutu a litvínovský brankář byl donucen kapitulovat před útočníkem Tobiášem Pastorem, kterému na jeho první gól v juniorské extralize nabil Jakub Galnor. Energetici do konce utkání získali ještě dvě početní výhody. Jedna z nich byla dokonce na dvě plus dvě minuty. Stav skóre zůstal nezměněn a i druhé derby tohoto týdne skončilo ve prospěch karlovarských mladíků. Další porce zápasů svěřence Václava Eismanna čeká koncem týdne, kdy budou v pátek na svém ledě hostit juniory z týmu Dynama Pardubice a v sobotu hráče Mountfieldu HK.