HC Energie Karlovy Vary

Omlazená Energie znovu úspěšná! Tentokrát v prodloužení přehrála Mladou Boleslav

Karlovarští v kombinované sestavě přivítali na svém ledě Mladou Boleslav. Ta naopak přijela nabitá a na hře se to projevilo. Jenže celou loňskou sezonu se Bruslaři trápili s produktivitou a nebylo tomu jinak ani tentokrát. Středočeši dokázali v závěru sice srovnat na 1:1, v prodloužení si však nepohlídali Ondřeje Procházku, který rozhodl o výhře domácích.
Příprava na sezonu, přát., út 29.8.2023
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
2:1p
1:0, 0:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 17. Osmík (Kverka, Anton), 63. Procházka (Přikryl, Huttula) – 58. Lantoši (Järvinen).
Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Gerát, Frodl
vyloučení2:2
využití1:0
oslabení0:0
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Mikyska, Tureček, Huttula, Klejna, Krajčík, Dorot, Anton – Koffer, Přikryl, Procházka – Kofroň, Kružík, Bernovský – Osmík, Kverka, Tomeček – Šlechta, Váňa, Varvařovský
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Pláněk, Jánošík, Osburn, Bernad, Štibingr, Jeřábek – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Malínek – Šmerha, Fořt, Suchý – Dvořáček, Malát, Stránský

Komentář k utkání

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran. Postupem času začala však plně nabitá Mladá Boleslav přebírat iniciativu a hrálo se převážně v pásmu Energie. Bruslaři si ale nedokázali vypracovat vyloženě gólové šance, energetici utvořili v předbrankovém prostoru účinný blok. Tři a půl minuty před sirénou přihrál David Varvařovský zpoza kruhů Jaromíru Kverkovi, který ještě našel na druhé straně nahlídaného Martina Osmíka, jenž zametl touš do odkryté sítě. To Karlovarské nakoplo a bylo vidět ještě mnoho šancí, ani jedna však nebyla využita.

V druhé části to bylo podobné. Nejednalo se o nejatraktivnější hokej, oba týmy měly problém prosadit se do útočné třetiny. Herně měla navrch opět Mladá Boleslav. A nepomohla ani přesilovka na přelomu poloviny zápasu, proti pokusu Juhamattiho Aaltonena se Vladislav Habal bleskově přesunul. Na druhé straně se vzápětí musel činit i Jan Růžička proti úniku Davida Kofroně. Ke konci se k odraženému puku dostal Matti Järvinen, ale proti němu se domácí brankář roztáhl po brankové čáře a fantasticky podržel Energii.

Třetí dvacetiminutovka se také nesla v podobném duchu. Domácí se nyní spíše soustředili na defensivu a Mladoboleslavští se nemohli k čemukoli dostat. Posledních deset minut utkání se hra vyrovnala a hrálo se spíše kolem středového kruhu. Útočné akce obou mužstev většinou končily na modré. Dvě minuty před koncem však Matti Järvinen poslal puk do slotu, kde jej úspěšně doklepl do sítě Róbert Lantoši, a utkání tak dospělo do prodloužení.

Prodloužení velmi ovlivnilo vyloučení Tomáše Fořta. V přesilovce totiž energetici opět ukázali ukázkovou souhru tiki-taka, na konci které o vítězi zápasu rozhodl Ondřej Procházka.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „Jsme spokojeni jak s výsledkem, tak s přístupem hráčů k utkání, protože naše sestava byla hodně improvizovaná. Byl to určitý záměr, kdy jsme potřebovali do rolí, které řešíme pro start extraligy, vytipovat určité hráče, a to nám dnes pomohlo. Ještě jednou bych chtěl ale vypíchnout, že hráči podali poctivý výkon podpořený výborným Vláďou Habalem v bráně.“

Fotogalerie

Související články