HC Energie Karlovy Vary

Energie se podruhé představí doma, čeká ji Mladá Boleslav

Oplatit soupeři porážku z úvodního zápasu letošní přípravy, ale také dát prostor dalším hráčům naší sestavy, to budou hlavní cíle úterního souboje s Mladou Boleslaví. Utkání startuje v karlovarské KV Areně v úterý 29. srpna od 17:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Mladoboleslavským se v dosavadním průběhu přípravy výsledkově doposud příliš nedaří. Z šesti odehraných duelů totiž zvítězili jen jednou, shodou okolností právě proti Energie. Výhru však proti kombinované sestavě Davida Bruka urvali až v samostatných nájezdech.

Zatím největším problémem Bruslařů se v aktuálním období ukazuje ve střílení branek. Šest gólů v šesti utkáních určitě není něco, co by potěšilo nejen trenérský štáb vedený Jiřím Kalousem. Jenže do startu sezony ještě zbývá nějaký čas a vše se nakonec může pro zelenobílé v dobré obrátit.

Příchody: Jan Štibingr (Liberec), Filip Suchý (Plzeň), Matti Järvinen (HPK), Zach Osburn (Michalovce), Jan Růžička (Pardubice), Filip Pyrochta (Lulea), Pavol Skalický (TPS Turku), Juhamatti Aaltonen (Jukurit).

Odchody: Gašper Krošelj (?), Daniel Přibyl (?), Pavel Pýcha, David Štich (oba České Budějovice), Maris Bičevskis (Lublaň), Ondřej Najman (Sparta), David Šťastný (Hradec Králové), Vojtěch Polák, Jan Půček (oba Slavia), Mário Lunter (Košice), Alex Lintuniemi (Brno).

Z kabiny Energie

To energetikům se v přípravě zatím výsledkově daří na výbornou. Jedinou prohru zaznamenali až po nájezdech právě proti Mladé Boleslavi, všechny ostatní duely hráči vedení trenérem Davidem Brukem zvládli. Naposledy uspěli i v derby na ledě odvěkého rivala z Plzně.

Ke čtyřem výhrám v řadě tak budou chtít přidat před domácím publikem i tu pátou. Do KV Areny navíc energetici v rámci letošní přípravy zavítají teprve podruhé. V úvodním duelu proti Plzni se ale mohli spolehnout na skvělou podporu od fanoušků, kterých si do haly našlo cestu hned 1963!

„Věříme tomu, že hráči, kteří nastoupí, se budou prezentovat stejně dobře jako tomu bylo v minulých zápasech,“ říká před zítřejším duelem asistent trenéra Václav Eismann.

Proti Mladé Boleslavi vyšle trenérský štáb Davida Bruka kombinovanou sestavu. Další šanci tak dostanou hráči sokolovského Baníku, znovu předvést se mohou i naši nadějní junioři. A podceňovat je rozhodně nelze. Dobrý výkon totiž předvedli jak v Mladé Boleslavi, kde vybojovali pomyslnou remíze, tak i poté v Litvínově, odkud přivezli výhru 3:1.

Předpokládaná sestava: Habal (Frodl) – Mikyska, Tureček, Huttula, Klejna, Krajčík, Dorot, Anton – Koffer, Přikryl, Procházka – Kofroň, Kružík, Bernovský – Osmík, Kverka, Tomeček – Adámek, Váňa, Varvařovský.

Související články