HC Energie Karlovy Vary

Tvrdý přípravný zápas! Energie přehrála Kladno

Energetici v úterý nastoupili do předposledního přípravného utkání, na led KV Areny zavítalo Kladno. První vzájemný zápas na začátku přípravy skončil těsnou výhrou a vzhledem k úterní sestavě, kdy energetici nastoupili takřka v plném složení, se na podobný výsledek těšili i nyní.
Příprava na sezonu, přát., út 5.9.2023
Karlovy Vary
Kladno
3:1
0:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 28. Beránek (Zetterberg, Plutnar), 42. Stříteský (Koffer, Procházka), 58. Černoch (Hladonik, Procházka) – 31. Sideroff (Klepiš, Plekanec).
Rozhodčí: Šindel, Kosnar – Gerát, Belko
vyloučení9:8
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku25:28
diváci1197
Karlovy Vary: Frodl – Bartejs, Plutnar, Huttula, Stříteský, Dlapa, Pulpán, Havlín – Hladonik, Černoch, Beránek – Rachůnek, Přikryl, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Koffer, Kofroň, Kružík – Procházka
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Hejda, Ticháček, Veber, Martenet – Kusý, Plekanec, Melka – Sideroff, Klepiš, Jarůšek – Strnad, Pytlík, Blaha – Beran, Babka, Vimmer

Komentář k utkání

Zprvu se jednalo spíše o taktickou bitvu. Energetici šli do zápasu čerstvě po školení k aktuálním změnách v pravidlech, ani tak se ale trestům nevyvarovali. Většina úvodní dvacetiminutovky se ale nesla ve znaku oťukávání a větší šance nebyly k vidění ani v přesilových hrách. S přibývajícím časem se ale začalo postupně ve hře i přitvrzovat, a to především ze strany hostů. Například Chris Martenet si nevybíravě vyčíhal na Tomáše Redlicha. Hra se také zrychlovala, ani to ale nepřispělo k větším brankovým příležitostem, do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Od druhé části začaly přibývat hezké akce ale i tvrdé střety, které úplně neodpovídaly principu přátelského utkání. Dotchin si hned po dvou minutách hry vyhlédl maličkého Kangasniemiho. Toho se správně zastal Matěj Stříteský a na ledě jsme měli první větší šarvátku. Pro energetiky z toho pramenila dlouhá nekončící přesilovka, která nakonec byla i využita. Zetterberg propálil kladenského brankáře a puk poskakující na čáře dorazil do nekryté sítě Ondřej Beránek. Vzápětí na to se ale provinili i karlovarští hokejisté a i na Kladno čekala pětiminutová přesilovka, kterou následně podpořil i další trest pro domácí. Energetici se dlouho bránili, chvíli před vypršením druhého trestu se ale výstavně trefil Devon Sideroff. Skóre bylo vyrovnané a hra na ledě také, byla ale chvílemi až surová. Skóre bylo každopádně opět nerozhodné a dvě třetiny zápasu odehrané.

Přestávková koncentrace na energetiky očividně zapůsobila a předvedli skvělý start. Hned po dvou minutách hry našel Koffer před brankou úterního bijce Matěje Stříteského, který efektně i efektivně zakončil z otočky a poslal karlovarské hokejisty do vedení. Podpořeni přesilovou hrou pokračovali energetici v pohledném výkonu na Bowa vysílali jednu střelu za druhou. Nebyli to ale jen domácí, kdo tvořil a útočil, i Kladenští několikrát zahrozili, Frodl ale v bráně čaroval. Zákroků neměl tolik jako ve druhé části, i tak ale byly dost náročné. Dost mu také pomáhali obránci, kteří již tradičně blokovali mnoho střel. Kladenští sice ke konci zápasu tlačili, ale byli to energetici, kdo znovu skóroval. Únik dvou proti jednomu zakončil úspěšně Jiří Černoch

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): Už se blíží začátek základní části, s výsledkem jsme spokojení, vyhráli jsme. Ve druhé třetině jsme trošku vypadli z tempa, Kladno hrálo tvrdě, jak jsme počítali a čekali. Chtěli jsme se jim vyrovnat a trochu jsme vypadli z role, ale jsme rádi, že ve třetí třetině jsme se vrátili k tomu co chceme hrát a čím se chceme v soutěži reprezentovat.

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): Myslím, že jsme hráli v tempu. Odehráli jsme dobře oslabení, byli jsme aktivní, rychlí, abychom si utvořili šance v útočné třetině. Byli jsme silní v osobních soubojích, prohráli jsme kvůli neproměněným šancím.

Fotogalerie

Související články