HC Energie Karlovy Vary

Kružíkův hattrick přinesl výhru nad Kladnem, Energie v předkole vyzve Motor

V 52. kole Tipsport extraligy vyjela Energie na led Kladna, která má zajištěnou baráž. Lodivod Karlových Varů vyslal k Rytířům omezenou sestavu. A však i v takové sestavě se Karlovarským podařilo získat tříbodový zisk. Svůj první extraligový hattrick zaznamenal Daniel Kružík. Po dohrání všech zápasů je jasné, že Energie odehraje předkolo s Motorem. Úvodní duel je na programu už ve středu 6. března.
Tipsport extraliga, 52. kolo, ne 3.3.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Rytíři Kladno
HC Energie Karlovy Vary
1:4
0:1, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 43:29 Procházka (Martenet, Strnad; 5/5) – 15:44 Kružík (Kofroň; 5/4), 40:52 Kružík (Mikyska, Hladonik; 5/4), 50:22 Mikyska (Kofroň, Váňa; 5/4), 56:28 Kružík (Redlich, McFadden; 5/5). Rozhodčí: Mrkva, Sýkora – Hynek, Hnát. Diváci: 1245. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. Střely na branku: 44:31 (14:9, 14:14, 16:8). Zblokované střely: 16:7. Hity: 13:6. Vhazování: 45:17. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Rozhodčí: Mrkva, Sýkora – Hynek, Hnát
vyloučení5:5
využití0:3
oslabení0:0
střely na branku44:31
zblokované střely16:7
hity13:6
vhazování45:17
diváci1245
Rytíři Kladno: Mitens – Slováček, Nemčík, Veber, Martenet, Ticháček, Trojna, Babka – Smoleňák, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Strnad, Procházka – Frolík, Filip, Jarůšek.
HC Energie Karlovy Vary: Hamalčík – Tureček, Mikyska, Huttula, Rulík, McFadden, Dlapa, Dorot – Redlich, Hladonik, Koffer – Čihař, Kofroň, Kružík – Tomeček, Přikryl, Bernovský – Adámek, Váňa, Varvařovský.

Komentář k utkání

Úvodní dvacetiminutovka závěrečného zápasu základní části se nesla v pomalém tempu. Na větší šanci se čekalo až do 16. minuty, když Přikrylovu střelu vyrazil kladenský brankář před sebe, pro dorážku si sjel ještě Vojtěch Tomeček, ale ani on nedokázal ležícího Mitense překonat. Druhá akce energetiků v téže přesilové hře už našla cestu do domácí svatyně. Daniel Kružík střelou z levého kruhu vymetl pavučiny v horní rohu Mitensovy svatyně – 0:1. Kladenští mohli ještě v první třetině srovnat. Z mezikruží prověřil Hamalčíka střelou mezi betony Ticháček, na následnou dorážku byl gólman Karlových Varů také připravený a hosté tak odcházeli do kabin za jednobrankového vedení.

Nastolené tempo z první dvacetiminutovky pokračovalo i nadále. Už po pár minutách se Rytíři provinili dvěma fauly, ale dvojitou přesilovou hru Karlovarští využili. Chvilku před polovinou hrací doby se znovu předvedl Ticháček před nímž zívala prázdná brána, ale pokus z pravého kruhu letěl jen na vnější síťku. Ve 39. minutě pak zahrozil Tralmaks, jehož rána z mezikruží skončila na Hamalčíkově betonu.

Do třetí třetiny vstoupili energetici aktivněji a znovu se předvedl autor první karlovarské branky Daniel Kružík, který využil přesilvoou hru z levého kruhu a poslal svůj tým do dvougólového vedení – 0:2. Rytíři vzápětí přeci jen našli recept na brankáře Karlových Varů. Z předbrankového prostoru se prosadil Martin Procházka a domácí byli rázem na dostřel jedné branky – 1:2. Domácí navíc mohli brzy srovnat, po střele Kusého si však nikdo z hráčů Kladno pro dorážku nepřišel. Nakonec to však byli Karlovarští, kteří udělali radost svým fanouškům na Kladně. V 51. minutě hosté využili už třetí přesilovou hru a Dalimil Mikyska propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:3. O pár chvil později zkompletoval svůj první extraligový hattrick Daniel Kružík, jenž využil zaváhájí v kladenské obraně a řítil se sám na gólmana Rytířů – 1:4. Energetici završili základní část výhrou nad Kladnem a vezou na západ Čech tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Skrbek (Rytíři Kladno): „Od soupeře jsme dostali lekci z produktivity. V první třetině byl soupeř lepší, my měli špatný pohyb, soupeř hrál jednoduše a velice dobře bruslil. Ve druhé a třetí třetině jsme zlepšili pohyb, měli jsme herně navrch, ale dostali jsme tři góly v oslabení. My měli pět přesilovek, ale nedali jsme ani gól. Velice dobře chytal brankář, velice dobře pracovali hosté okolo brány. Jak říkám, dostali jsme lekci z produktivity.”

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „Podali jsme tady velice poctivý výkon podpořený velmi dobrým výkonem brankáře Hamalčíka a střeleckou produktivitou Daniela Kružíka. Chtěl bych ocenit sestavu, ve které jsme přijeli. Pracovala přesně podle plánu a byla odměněná extraligovým vítězstvím, což pro některé hráče bylo první zkušeností. Závěrem chci popřát domácím, ať úspěšně zvládnou baráž, která je čeká.”

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.3.2024

Kružík: Hattrick bych si užil kdekoliv