HC Energie Karlovy Vary

Základní část zakončí energetici na Kladně

Již s jistou účastí v předkole play off a zřejmou psychickou úlevou vyrazí v Energie na led posledního Kladna. To již potřetí za sebou čeká baráž, ve které budou bojovat o udržení extraligové příslušnosti. V neděli tak bude chtít zvítězit a naladit se na vítěznou vlnu. Podaří se mu to? Start celého posledního kola je jednotný, úvodní vhazování padne v 16:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Další sezóna, se kterou nemohou být na Kladně spokojení. Již potřetí v řadě skončí po základní části poslední a o udržení extraligové příslušnosti budou bojovat v baráži. Začátek soutěže neměli Rytíři přitom úplně špatný a dlouho se v tabulce pohybovali v klidných vodách. Už ke konci minulého roku bylo jasné, že to bude opět mezi nimi a Mladou Boleslaví. Ta však chytila po Novém roce slušnou formu a svému sokovi odskočila.

Těžko předjímat, jak moc se na kladenském propadu tabulkou podepsala ztráta kapitána Tomáše Plekance, jenž musel kvůli zdravotním důvodům ukončit profesionální kariéru. Více bodů se určitě čekalo také od zkušených Michaela Frolíka a Richarda Jarůška. Naopak těšit se na Kladně mohou z mladého obránce Jiřího Ticháčka, který se stal největším překvapením sezóny. Vládne nejen klubové produktivitě, ale je zároveň nejproduktivnějším zadákem celé soutěže.

V tabulce je Kladno na posledním 14. místě se 39 body.

Nejproduktivnější hráči:
Jiří Ticháček: 43 bodů (13+30)
Jakub Klepiš: 40 bodů (7+33)
Eduard Tralmaks: 32 bodů (21+11)

Z kabiny Energie

Karlovarská Energie vyrazí na Kladno v pohodě. Již v pátek si totiž vítězstvím nad Spartou zajistila jistou účast v předkole play off. Byly to nervy. Šest porážek v řadě a dotahující se Mladá Boleslav, která odehrála poslední čtvrtinu v neskutečné formě. Nakonec vše ale dobře dopadlo a energetici mají možnost napravit svou reputaci a naplnit předsezónní cíl v podobě postupu do čtvrtfinále play-off. K tomu stačí uspět v předkole, které se hraje na tři vítězné zápasy. Na soupeře si ještě budou muset svěřenci trenéra Eismanna počkat. Jisté je, že začnou na ledě svého soupeře.

Proti Spartě se blýsknul třemi body (2+1) Jiří Černoch, který byl zároveň vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Karlovarský kapitán má slušnou formu, kterou parádně vyladil na nejdůležitější část sezóny. Tříbodový večer prožil také finský šikula Iikka Kangasniemi (1+2), první extraligový bod pak zapsal obránce Garrett McFadden.

Karlovarští jsou v tabulce na 11. místě s 58 body.

Nejproduktivnější hráči:
Dávid Gríger: 33 bodů (16+17)
Tomáš Rachůnek: 27 bodů (12+15)
Jiří Černoch: 25 bodů (8+17)

V sestavě Energie budou pravděpodobně nadále chybět dlouhodobě zranění Lukáš Pulpán a Lukas Zetterberg, utkání se Spartou vynechali také Tomáš Havlín s Vítem Jiskrou.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.3.2024

Kružík: Hattrick bych si užil kdekoliv