HC Energie Karlovy Vary

Hamalčík: Tohle byl krásný konec základní části

Do posledního kola základní části letošního ročníku extraligy vyrazili energetici ve značně kombinované sestavě. V brankovišti se ukázal Petr Hamalčík, gólman z nedalekého Sokolova, se kterým Karlovy Vary spolupracují. A proti sestavě Kladna rozhodně nezklamal, připsal si 43 zákroků a jen jediný puk pustil za svá záda. I proto slaví Energie tříbodové vítězství na závěr základní části.

Petře, jak byste zhodnotil poslední zápas základní části?
Poté, co se nám druhá polovina sezony v Sokolově opravdu nepovedla, tak tohle byl pro mě krásný konec základní části. Já jsem si to užil, jak jen to šlo.

Kdy jste se dozvěděl o tom, že nastoupíte proti Kladnu?
Dozvěděl jsem se to, po pro nás nešťastné události, po zápase s Pardubicemi B (Pozn. redakce 1.3. Sokolov – Pardubice B 1:3). V podstatě hned po utkání mi volal trenér z Karlových Varů a oznamoval mi tuhle novinu.

Což bylo v pátek ve chvíli, kdy Karlovy Vary porazily Spartu, a zajistily si předkolo. Takže jste přišel do týmu, který byl, dá se říct, v pohodě. Nastoupila hodně kombinovaná sezona, hrál tu „napůl“ Sokolov. Jaké to bylo, zahrát si za Sokolov extraligu?
Beru to tak, že to byl extraligový zápas a my jsme ho zvládli. Bral bych to tak, i kdyby byla sestava jakákoli.

Zasáhnete do předkola? Nebo si troufnete teď odjet na dovolenou?
Budu určitě brankář v záloze, ale tohle není otázka na mě, ale na trenéry. Máme jasnou jedničku, Dominika Frodla. Věříme, že se mu bude dařit a nebudeme muset měnit brankářskou sestavu.

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.3.2024

Kružík: Hattrick bych si užil kdekoliv