HC Energie Karlovy Vary

Vítězná generálka! Energetici otočili duel s Litvínovem a vyhráli poosmé v řadě

Energetici zvládli poslední duel přípravy, i když výhra se nerodila lehce. S Litvínovem po dvou třetinách prohrávali o dvě branky, ve třetí třetině ale dvěma góly srovnali skóre a v prodloužení o jejich výhře rozhodl Jiří Černoch. Karlovarští hokejisté vyhráli poosmé v řadě a už se mohou chystat na start extraligy příští pátek.
Příprava na sezonu, přát., čt 7.9.2023
Karlovy Vary
Litvínov
3:2p
0:2, 0:0, 2:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 43. Černoch (Hladonik), 52. Beránek (Kružík, Černoch), 65. Černoch (Hladonik, Kružík) – 13. Hlava (Jaks), 20. Baránek (Koblasa, Hlava).
Rozhodčí: Pražák, Květoň - Malý, Brejcha
vyloučení8:9
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku25:43
diváci1097
Karlovy Vary: Frodl – Havlín, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), Mikyska, Stříteský – Hladonik, Černoch (C), Beránek – Procházka, Gríger, Kružík – Redlich, Jiskra, Kofroň – Koffer, Přikryl, Huttula
Litvínov: Tomek – Demel (A), Zeman, Strejček, Jaks, Czuczman, Baránek, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Koblasa – Abdul, Gut, Kaše (A) – Válek, Jurčík, Hlava – Havelka, Zygmunt, Kirk

Komentář k utkání

Poslední přípravné utkání začaly oba týmy aktivně, hra se přelévala z jedné strany na druhou. První výraznější šanci si na své hokejky připsali hokejisté Energie, kdy se před brankou k odraženému kotouči dostal Lukáš Pulpán, ale Tomek stihl zakročit včas. Hned vzápětí od pravého kruhu střílel Daniel Kružík, ale ani tato střela neskončila v síti.

Na druhé straně se po střele Ondřeje Kašeho pokoušel z dorážky prosadit Jindřich Abdul, ale Frodl byl proti. Litvínov ve svém tlaku nepolevoval a pálil na Dominika Frodla jeden puk za druhým, ale brankář Energie si se vším dokázal poradit.

Přesto se Litvínov radoval z gólu jako první, v čase 12:01 využil přesilovou hru Nicolas Hlava, který tečoval nahození od modré čáry. Hned vzápětí hráli přesilovku i domácí. Roman Přikryl rozvlnil ovšem pouze boční síť Tomkovy branky. V závěru se znovu radovali hosté, necelé dvě vteřiny před koncem se do sítě trefil Marek Baránek. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:2 pro hosty.

Úvod druhé třetiny se nesl v podobném duchu, jako v té předchozí. Ve druhé minutě od pravého kruhu pálil Beránek, ale trefil pouze pravý beton Tomka. Na druhé straně se dostali hosté do přečíslení tři na jednoho, ale výborným obranným zákrokem akci zneškodnil Ondřej Dlapa. Potom se ale hra zklidnila a akcí na obou stranách ubylo. Ve druhé polovině druhé třetiny chtěla Energie dohnat brankový deficit, Ondřej Beránek dvakrát pálil z bezprostřední blízkosti, ale litvínovský brankář vždy dokázal zakročit. Poté se dostal do samostatného úniku Ondřej Procházka, který mířil mezi betony Tomka, ten si ale mezeru mezi nohami dokázal pohlídat. V závěru druhé třetiny hrál Litvínov ještě početní převahu, tu ale nedokázal využít, a tak skóre zůstává po dvou třetinách neměnné 0:2.

Třetí dvacetiminutovku ovládli domácí, po vyhraném buly v útočné třetině pálil od modré Ondřej Dlapa, avšak Tomek kotouč kryl ve své náruči. Krátce na to projel středním pásmem Jiskra, který vypálil těsně mimo branku. Stupňující tlak se domácím vyplatil, v čase 42:29 překvapil Jiří Černoch litvínovského brankáře střelou z úhlu, která se od jeho výstroje odrazila do sítě – 1:2.

Domácí byli po vstřeleném gólu při chuti, na hostující branku sypali jednu střelu za druhou. Hosté s přibývajícím tlakem začali dělat chyby a z těch pramenila přesilovka pro Energii. Tu využil v čase 51:17 Ondřej Beránek, který tečoval ránu Daniela Kružíka, stav je tedy 2:2. V závěru třetiny to na ledě začalo mezi hráči jiskřit a vyskytly se drobné šarvátky. Pak už se ale nic zásadního nestalo a za stavu 2:2 se šlo do prodloužení.

V něm jako první zahrozili hosté, konkrétně Ondřej Kaše, ale trefil jen domácího brankaře. Poté se do samostatného úniku dostal Nicolas Hlava a Dominik Frodl vytáhl fantastický zákrok! Potom se prohřešili proti pravidlům hosté a nabídli tak domácím dvojnásobnou přesilovku. Energetici ji sehráli dokonale, Jan Hladonik našel křižnou přihrávku Jiřího Černocha, který už se nemýlil a Energie tak může slavit osmou výhru v řadě!

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že celková výhra je pro nás povzbuzující vzhledem k průběhu utkání. Ukázalo nám to spoustu rezerv, hlavně co se týče mentálního nastavení směrem k tomu utkání, protože hlavně v první třetině jsme byli nespokojeni se způsobem naší hry. Chyběla nám větší intenzita a soubojovost a takové to obyčejné úsilí a vášeň. Od druhé třetiny se to zlepšilo a postupně jsme se dostávali do zápasu a jsme rádi, že se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce a myslím, že to je důležité i pro sebevědomí hráčů, kdy to utkání bylo určitým zrcadlem toho, jak můžeme vypadat, když naše hra nebude mít potřebné parametry a i mentální nastavení a naopak čeho jsme schopni, když jdeme správným směrem.

Karel Mlejnek (HC VERVA Litvínov): Myslím si, že to byl takový klasický zápas, poslední přípravné utkání před ligou, myslím si, že dvě třetiny jsme tak nějak si troufám říct soupeře k ničemu moc nepustili. Soupeř pak trošku zvýšil obrátky, bohužel nějakým takovým smolným gólem se dostal do hry a potom měl dvě přesilovky. Všehovšudy to bylo vyrovnané utkání.

Fotogalerie

Související články