HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Máme brankáře s excelentním výkonem

Poslední přípravné utkání museli energetici otáčet, podařilo se a do sezony půjdou s dlouho šňůrou výher. Ani přes výhru ale hráči a trenéři s výkonem moc spokojení být nemůžou. Pomalý vstup do utkání a díky tomu hodně práce s otáčením.

Jirko, přípravné utkání se vším všudy, jak ho hodnotíte?
Musím ho hodnotit kladně, protože otočit z 0:2 na 3:2 je super, ale bohužel první třetinu jsme měli šílenou, prohráli jsme ji 0:2. Druhá už byla lepší a třetí jsme si vyrovnat zasloužili, pak i prodloužení. V přesilovce jsme už museli dát gól.

Stejně jako v minulém zápase byla první třetina pomalejší a klidnější. Bude to v ostrých zápasech lepší?
Já doufám, že ano. Myslím, že je to tím, že jsme pořád v nějakém tréninku a prostě chvíli trvá, než se to rozjezdí. Nohy nás občas bolí a dnes to byl jasný úkaz toho, že buď si musíme každý udělat lepší rozcvičku, nebo nemůžeme začít hrát až od druhé třetiny. Musíme na tom zapracovat a hrát od začátku zápasu, v lize už je pak těžké otáčet zápasy.

Měli jste teď těžší tréninky, mohlo to mít i vliv?
Podle mě určitě. Litvínov v úterý nehrál, my měli těžký zápas s Kladnem, který jsme dohrávali na tři lajny, včera ostřejší trénink, takže se to určitě projevilo. V přípravě je to ale jedině dobře, v sezoně se nám to vrátí.

Chybělo vám několik spoluhráčů, v útoku museli zaskočit i obránci, třeba Joona Huttula. Jak se vám ten výkon líbil?
Náhodou se mi líbil, hrál jednoduše, nevymýšlel žádné blbosti. Klobouk dolů, jak to zvládl. Pak tam hrál i Dalda Mikyska, ten to zvládl taky výborně. Jsem rád, že tu máme takové beky, kteří zvládnou zaskočit v útoku.

Příprava byla dlouhá, výsledkově povedená, jak ji celkově krátce zhodnotit?
Samozřejmě musím hodnotit kladně, vyhráli jsme hodně zápasů, prohráli jsme jen ten první. Z čeho mám radost, tak jsme nedostali moc gólů, nikdy víc než dva, takže dobrý základ. Ale teď se to maže, tohle je minulost a začíná se v pátek od nuly. Nikdo se nebude ptát na to, jakou jsme měli přípravu. Musíme si už toho vzít dobré i špatné, v pátek se začíná s čistým papírem.

Dobře se začíná rozchytávat Dominik Frodl, cítíte už od začátku oporu v zádech?
Samozřejmě. Oba brankáři chytají výborně, je to vždycky skvělé, když víte, že vás gólman vzadu podrží. Dnes se zase ukázalo, že nemít gólmana s excelentním výkonem, tak jsme nevyhráli. Místo laciného gólu nám pomůžou a my naopak máme možnost ho dát. Je to základ dnešního hokeje a doufám, že to tak bude v celé sezoně.

Související články