HC Energie Karlovy Vary

Dorost obral Přerov o body. Čisté konto o fous uteklo Ondřeji Kadounovi

Poslední vzájemný duel s přerovským dorostem v nadstavbové části začali lépe energetici, kteří v patnácté minutě vedli 3:0. Jejich střelecké skóre se zastavilo na čísle šest. Ondřej Kadoun, který se postavil do branky dorostu podruhé, předváděl parádní zákroky a o čisté konto přišel až ve čtyřicáté šesté minutě. Energetici šest kol před koncem nadstavby vedou skupinu s tříbodovým náskokem před Slavií.
Extraliga dorostu, 14. kolo, čt 15.2.2024, Přerov, Zimní stadion
Přerov
Karlovy Vary
1:6
0:3, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 45:33 Dobřecký (Pohanka; 5/5) – 05:56 Tomek (Kyncl; 5/4), 12:32 Habla (Pelikán; 5/5), 14:01 Kváš (Dyk, Poizl; 5/3), 21:27 Kyncl (4/5), 28:17 Sedláček (Tomek, Gombár; 5/5), 43:07 Poizl (Tomek, Sedláček; 5/5). Rozhodčí: Pavel – Horák, Peluha. Diváci: 138. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 19:35. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Rozhodčí: Pavel – Horák, Peluha
vyloučení3:5
využití0:2
oslabení0:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci138
Přerov: Šejba – Pala, Pohanka, Matyáš, Kočara, Cífka, Zahradníček – Vyroubal, Mátl, Židlík, Koudela, Miklas, Frnka, Hilšer, Švejcar, Kováč, Dobřecký, Vlk.
Karlovy Vary: Kadoun – Čermák, Dyk, Pelikán, Kůrka, Vrzal, Gombár – Vaníček, Tomek, Kváš, Staněk, Šilhan, Poizl, Sedláček, Kyncl, Habla.

Komentář k utkání

Nadstavbová část extraligy dorostu se pomalu chýlí k závěru a tak energetici v této části soutěže naposledy nastoupili proti týmu ZUBR Přerov. Už od úvodního vhazování karlovarští mladíci zaměstnávali Robina Šejbu. Neuběhla ani půl minuta a dorážkou ho zkoušel překonat Petr Tomek. Ve druhé minutě se s pukem na holi před prázdnou brankou ocitl David Sedláček, ale bránící hráči za svého gólmana zaskočili. Do akce po chvíli musel i Ondřej Kadoun, který čelil nahození Adama Pohanky. K brance Jiří Gombár nepustil Filipa Vlka. V šesté minutě si od modré čáry Pavel Kůrka poslal puk do úschovy k Ondřeji Kadounovi. Poté co si ho převzal zpět, vyjel zpoza branky a puk předal Jakubovi Kynclovi. Ten ho ve středním pásmu poslal na protější stranu přesně na hůl Petra Tomka. Petr si sjel na hranici kruhu a švihem zápěstí nasměroval puk do vzdálenějšího rohu branky a využil tak hned první početní výhodu.

Pár sekund na to se po střele Vratislava Švejcara rozdrnčela tyčka u karlovarské branky. V osmé minutě už chtěli energetici slavit gól Davida Poizla, který skóroval v polovině početní výhody. Rozhodčí jim však branku neuznali kvůli postavení jednoho z Karlovarských v brankovišti. V polovině třetiny se o Kadounův beton zastavila střela Josefa Zahradníčka. Druhého gólu se karlovarští mladíci dočkali v čase 12:32. Tomáš Vrzal v honbě za pukem předjel jednoho z domácích. Získaný puk od branky poslal na Matěje Pelikána, který ho nahrál k protějšímu mantinelu. Tam se ho po odrazu ujal jeden z přerovských mladíků, ale cestou do pásma mu puk sjel a tak si ho přebral Jakub Habla, který udělal efektní oblouk ve středním pásmu, nabral rychlost a puk poslal mezi Šejbovými betony do branky - 0:2.

Třetí gól padl v dvojnásobné početní výhodě energetiků. Nejprve Kryštof Dyk poslal puk z horní hranice pravého kruhu na jeho spodní okraj, kde byl připravený David Poizl. Tomu se však do cesty postavili bránící hráči a tak David puk vrátil Kryštofovi, který ho předal na spodní hranici druhého kruhu kde ho Michal Kváš okamžitě poslal do odkryté části branky. Michal do sestavy dorostu naskočil poprvé od prosince. V sedmnácté minutě se musel mít Ondřej Kadoun na pozoru před střelou Adama Dobřeckého. Před koncem třetiny se na branku hnali Filip Koudela a Adam Kočara, ale jejich akci stopl Jiří Gombár, když vjel v mezikruží Kočarovi do cesty a těsně před brankou puk poslal za ní.

Ve chvíli, kdy se energetici bránili v oslabení, pálil z kruhu Filip Vlk, jeho dělovka však skončila na zadním mantinelu, kde se jako v kulečníku puk odrazil až k mantinelu u domácí střídačky a plachtil dál do středního pásma. Tam k němu jako první dojel Jakub Kyncl, který přehodil na vyšší rychlostní stupeň a svůj únik zakončil z hranice kruhu ke vzdálenější tyčce - 0:4. Jedenáct sekund se museli následně ve třech bránit i Karlovarští. Ondřej Kadoun už v klasickém oslabení řešil nahození Tadeáše Paly a střelu Adama Pohanky zblokovali jeho spoluhráči. Po střele Matěje Pelikána bylo trochu horko i Robinovi Šejbovi, který čelil dorážkám Jakuba Hably a Šimona Šilhana. Ve dvacáté sedmé minutě David Miklas mohl uspět se střelou, kterou Ondřej Kadoun neviděl, ale puk skončil na břevně jeho branky.

Na druhé straně Jakub Kyncl pro změnu narazil na lapačku Robina Šejby. V závěru druhé části Pavel Kůrka zpoza vlastní branky poslal puk k mantinelu, kde byl připravený Jiří Gombár, který narýsoval krásnou přihrávku do středního pásma na Petra Tomka, který s ním sjel nad hranici kruhu. Odtud puk přihrál Davidovi Sedláčkovi, který ho poslal do branky - 0:5. Ve dvacáté deváté minutě jen těsně přes brankovou čáru neprošel puk po střele Jonáše Vaníčka. Pár sekund na to po teči od brusle Vratislava Švejcary zvonila tyčka u karlovarské branky. Tyčku svou střelou ve třicáté druhé minutě rozezněl Adam Dobřecký. Ve třicáté čtvrté minutě zkoušeli přerovskou branku dobýt Jakub Staněk a David Sedláček.

Ve třicáté šesté minutě se sám před Ondřejem Kadounem ocitl Filip Koudela, puk se po jeho střele odrazil před odkrytou branku, tam se však objevil Kryštof Dyk a puk před dojíždějícím soupeřem vymetl do bezpečí. Ve chvíli, kdy se po útoku Energie otočila hra, čelil Ondřej Kadoun třem domácím hráčům. Střelu na sebe vzal Tadeáš Cífka, puk do branky však nedostal. Když se dva perou, třetí se směje, tak to byl případ Adama Dobřeckého, který přijel do tahanice o puk u mantinelu jako třetí. Odražený puk si přebral a vyrazil do pásma. Cestou ho předal Filipovi Vlkovi, který však neobstál v souboji sedmiček a po pěkném hitu Matěje Pelikána o puk přišel. U mantinelu odražený puk Filip Koudela vrátil Adamovi Dobřeckému, jehož únik opět zastavila konstrukce branky Energie.

O další zvonkohru se svou střelou postaral David Sedláček. V posledních sekundách druhé třetiny Petr Tomek skončil s pukem v hodně špatném úhlu a tak se do šaten odcházelo za stavu 0:5. Ve čtyřicáté druhé minutě si Jonáš Vaníček připsal další střelu, ale jeho naděje skončila na hrudi Robina Šejby. Šermovanou o puk u své obranné čáry nakonec vyhráli energetici a David Sedláček vyrazil k brance. V mezikruží se však dostal mezi tři bránící hráče a ti mu puk vyrazili k mantinelu. David se společně s Petrem Tomkem snažili získat puk zpět, ale proti trojici domácích neměli šanci. Jeden z nich poslal puk na svého spoluhráče k mantinelu, ale do nahrávky vletěl David Poizl a okamžitě pálil. Puk se odrazil od gólmana. David si pro něj hned sjel a na druhý pokus poslal puk do uvolněné části branky - 0:6.

Střelu Tadeáše Cífky, který si vzal na mušku bližší tyčku, zastavil Ondřej Kadoun lapačkou. A jen chvíli na to svou lapačkou spálil i tutovku Lukáše Mátla z mezikruží. Krátce na to kombinaci energetiků zakončoval David Poizl, ale Robin Šejba jeho střelu vyrazil a domácí hráči si odražený puk pohlídali. Jenomže neměli vyhráno, protože energetici je zamkli v pásmu. Stahující se smyčku uvolnil David Miklas, který se prohnal do mezikruží, kde se dostal do obklíčení čtyř energetiků a tak puk předal Petrovi Židlíkovi. Ten ho poslal na Adama Dobřeckého, který o něj sice u mantinelu přišel, ale po chvíli si ho za brankou vzal zpět a přihrál ho na Adama Pohanku k modré. Ten mu ho po chvilce vrátil a Adam Dobřecký využil, že Ondřej Kadoun neměl dobrý výhled a střelou z kruhu poslal puk kolem tyčky do jeho branky - 1:6. Ondřej tak v čase 45:33 přišel o šanci vychytat si ve svém druhém zápase v extralize dorostu čisté konto.

Ve čtyřicáté osmé minutě narazil na Kadounův beton Vratislav Švejcar. Mezírku mezi Šejbovými betony krátce na to nenašel ani Jakub Kyncl. Další parádní zákrok Ondřej Kadoun předvedl po polovině poslední části, když zastavil střelu Filipa Frnky. A prostor u tyčky nenechal karlovarský gólman ani Tadeášovi Palovi. Do přestřelky se zapojil také David Sedláček, jehož střela přes Robina Šejbala nakonec neprošla. V poslední třetině měla hra spád a přerovští mladíci rozhodně neskládali zbraně. Závěr utkání strávili energetici v oslabení. Přerovští se k velké šanci dostali až v posledních sekundách utkání, jenomže Filipovi Koudelovi se na poslední chvíli splašil puk a tak zápas skončil za stavu 1:6.