HC Energie Karlovy Vary

Energie padla v Olomouci, závěrečný tlak body nepřinesl

Karlovy Vary ukončily trip tří venkovních zápasů v Olomouci, kde zaspaly začátek utkání a po první třetině prohrávaly o dvě branky. Snížit dokázali svěřenci Pavla Patery ve 48. minutě, kdy si premiérovou trefu v dresu Energie připsal Robert Mamčics, avšak jeho gólový počin na body s Olomoucí nestačil.
Tipsport extraliga, 12. kolo, pá 18.10.2024, Olomouc, Zimní stadion
HC Olomouc
HC Energie Karlovy Vary
3:1
2:0, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 04:40 Kohout (Nahodil, Káňa; 5/4), 09:11 Plašek (Fridrich, Kusko; 5/4), 59:06 Kohout (5/5) – 47:40 Mamčics (Černoch, Sapoušek; 5/5). Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Axman. Diváci: 4626. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 22:32 (11:9, 8:12, 3:11). Zblokované střely: 9:19. Hity: 1:1. Vhazování: 27:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Rozhodčí: Kika, Cabák – Hlavatý, Axman
vyloučení1:4
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku22:32
zblokované střely9:19
hity1:1
vhazování27:37
diváci4626
HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčik, Rutar, Škůrek – Káňa, Kusko, Kohout – Plašek, Nahodil, Fridrich – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Doktor.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Moravec, Jaks, Reunanen, Plutnar, Mamčics, Mikyska, Rulík – Čihař, Černoch, Beránek – Jiskra, Gríger, Procházka – Sapoušek, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Kružík.

Komentář k utkání

Karlovy Vary nevstoupily do utkání s Olomoucí pravou nohou. Po úvodní dvacetiminutovce prohrávaly o dvě branky. V 5. minutě otevřel gólový účet zápasu Martin Kohout, který v přesilovce z předbrankového prostoru nadvakrát překonal Vladislava Habala, jenž si poprvé v letošní sezoně zasloužil důvěru trenérů a nastoupil mezi tři tyče od samotného začátku. O čtyři minuty později Mora využila i druhou početní převahu. Karel Plášek doklepl kotouč za záda karlovarského brankáře poslal Olomouc do dvoubrankového vedení.

Ve druhém dějství Olomouc zavřela obranné pásmo a Energie se horko těžko dostávala před Matěje Machovského. Největší šanci měl Robin Sapoušek, jenž se ocitl sám před brankou domácích, ale gólmana kohoutů nepřekonal. Naopak navýšit vedení mohl Jan Káňa, ale v koncovce nebyl přesný. Mora si udržela dvoubrankový náskok ve druhém dějství.

Ovšem do třetí třetiny vstoupili Karlovarští velice aktivně, což přineslo také své ovoce. Ve 47. minutě zaznamenal premiérovou trefu Robert Mamčics a kontaktním gólem dal Energii naději na bodový zisk. Hosté si v závěru vzali oddechový čas a pokoušeli se srovnat při šesti hráčích v poli, avšak po prohraném vhazování v útočném pásmu se kotouče zmocnil Martin Kohout, který rozhodl o výhře Olomouce.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc):Dnes jsme si pomohli přesilovkama, které nám úplně nejdou a právě i dorážkama. Kluci tak vidí, že góly z přesilovek nejsou jen po hezkých akcích, ale většinou právě takhle. Od druhé třetiny byly Vary určitě lepší. Vyhrávali souboje, všude byli dřív. Ve třetí třetině jsme se taky na moc nezmohli. Dnes jsou pro nás ty tři body zlaté. Kdybychom takhle měli hrát i další zápas, tak už takové štěstí mít nebudeme. Machovský nás dnes hodně podržel.

Pavel Patera (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme nevstoupili úplně nejhůř. Měli jsme tam dvě šance ze slotu, bohužel ani jednou jsme nevystřelili. Jen to tam šmrdláme a pak nám Olomouc ukázala, jak se má hrát hokej. Jejich důraz v předbrankovém prostoru nás dvakrát potrestal. Od druhé třetiny jsme se myslím stali vyrovnaným soupeřem, možná jsme byli i lepší. Podařil se nám tam dotlačit ale jen jeden gól a na víc už jsme se nezmohli.

Související články