HC Energie Karlovy Vary

Špatný začátek na body nestačil. Tlačili jsme to pak do kopce, říká Habal

Poprvé naskočil do branky od úvodní minuty. Inkasoval pouze dvakrát, přesto byl po zápase poraženým. Řeč je o brankáři Vladislavu Habalovi, jenž předvedl devatenáct úspěšných zákroků.

Vladislave, celý zápas jste dotahovali. Co se stalo, že jste velmi rychle ztráceli dvě branky?
První třetina se nám vůbec nepovedla. Dostali jsme dva góly v oslabení a od toho se to celé odvíjelo. Bohužel jsme to pak furt tlačili do kopce. Od druhé třetiny jsme hru zlepšili, ve třetí jsme byli jednoznačně lepší. Bohužel se nám ale podařilo dát jen jeden gól a domácí pak rozhodli při power play.

Rozhodla dnes oslabení? Ve druhé třetině tam měla Mora na holi další gól…
Přesilovkové formace vždy rozhodují. My dnes žádný gól nedali, dva jsme dostali.

Dostali jste dva góly z dorážek, chyběl tam větší důraz?
V posledních dvou zápasech jsme dostali góly víceméně jen takhle z dorážek. Musíme si to tam jednoznačně lépe pohlídat. Mě mrzí hrozně ten první gól, protože jsem myslel, že puk mám. Ale on vypadl za mě a oni to tam dorazili. Škoda, že na mě někdo nekřikl, puk bych zalehl. Mrzí mě to, ale nedá se svítit. Musíme se odrazit od třetí třetiny a v neděli vyhrát.

Vyrovnání nebylo daleko. Od druhé třetiny jste hráli úplně jinak, souhlasíte?
Něco jsme si k tomu samozřejmě řekli v kabině. Nešlo dál takto pokračovat. Řekli jsme si, že se musíme více hýbat, více chtít a více se tlačit do brány. Pohyb tam pak od nás byl. Mates (Matěj Machovský) to měl dnes ale jednoduché, protože jsme moc neclonili, on vše viděl a chytil.

Je těch oslabení o to větší škoda, že přišla po zbytečných útočných faulech?
Je to tak, no. Může se stát blbý faul v útočném pásmu, ale maximálně jednou za zápas. My tam ale měli dva nebo tři takové a stálo nás to zápas. To se příště nesmí stát.

Těší vás alespoň první celý odchytaný zápas v téhle sezóně?
Stoprocentně, moc jsem se těšil. Ale chytám nyní hodně, takže jsem rozchytaný. Tady nahoře si ale samozřejmě užívám každé minuty. V extralize jsou šikovnější hráči, ten rozdíl tam samozřejmě je. Pro mě je vždy důležité si chytit první puk a uklidnit se.

Děkuji za rozhovor.

Související články