HC Energie Karlovy Vary

Venkovní sérii zakončí Energie v neoblíbené Olomouci

Jedna série Energie ve středu skončila, byla to ta vítězná. Druhá skončí v pátek. Duelem v Olomouci totiž svěřenci trenéra Patery ukončí venkovní trip. Zatím z něho mají tři body. Vybyojují další na ledě olomoucké Mory? Odpověď dostaneme již v pátek, utkání startuje v 18 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV

Z tábora Olomouce

Mora je každým rokem pasována na dno tabulky, vždy ale nakonec překvapí. Jinak tomu není zatím ani letos. Aktuálně je v tabulce desátá se ziskem 15 bodů. Pouhé tři body ztrácí na pátou příčku. Tabulka je zatím extrémně vyrovnaná a každý bod se počítá. I v letošní sezóně těží svěřenci trenéra Tomajka z domácího prostředí. Na svém ledě zatím prohráli pouze dvakrát, s Pardubicemi a Litvínovem. Budou energetici třetím celkem, který vyplení jejich plecharénu?

V kádru Oĺomouce došlo před sezonou jen k několika změnám. Útočné řady doplnili Petr Fridrich (Vítkovice), Jakub Doktor (Frýdek-Místek) a Martin Kohout (Brno). Obranu přišel vyztužit vysoký Marek Korenčík (Michalovce). Nejzvučnější posilu ulovilo vedení Mory těsně přes startem sezóny. Brankářský post doplnil Matěj Machovský (Vítkovice). Zkušený gólman přišel nejprve na měsíční výpomoc, ta se ale následně prodloužila do konce sezóny Není divu, někdejší reprezentační brankář nabral skvělou formu. Aktuálně se pyšní úspěšností zákroků 92,20%.

Nejlepším střelcem a zároveň neproduktivnějším Kohoutem je Petr Fridrich (5+4), který tak naplňuje svá očekávání. O tři body zaostává duo Jakub Orsava, Silvester Kusko s totožnou bilancí 2+4. Mezi obránci zatím bodově vyčnívá čtyřbodový Jakub Sirota (0+4).

Z tábora Energie

Vítězná šňůra Energie skončila ve středu na ledě hradeckého Mountfieldu. Svěřenci trenéra Patery zápas nezvládli a prohráli 1:5. O osudu utkání rozhodla nevydařená první třetina, kterou prohráli 1:4 a pak už se nedokázali do utkání vrátit. Jedinou branku vstřelil Tomáš Redlich, pro kterého šlo o první trefu v aktuální sezóně. Vytáhlý útočník po zápase jen těžko hledal slova “ Udělali jsme chyby a můžeme si za to sami. Pomohli jsem jim k tomu.“

V sestavě ve středu chyběl dlouhodobě zraněný Ondřej Dlapa a útočníci Arttu Ilömaki s Filipem Kofferem, jenž po tvrdých zákrocích nedohráli předešlé utkání v Třinci. V sestavě se tak po delší době objevili útočníci Daniel Kružík s Davidem Kofroněm. V jaké sestavě vyjede Energie v pátek na ledě Olomouce je tak zatím ve hvězdách.