HC Energie Karlovy Vary

Junioři nedali Tygrům šanci a připisují si další výhru!

Karlovarští junioři vstoupili do zápasu gólem hned v úvodních minutách, což je nastartovalo a toto tempo jim vydrželo až do poslední minuty. Ačkoliv se liberecký tým velmi snažil vyrovnat, Adama Ebenstreita překonal jen jednou. Energetici si tak dnes svojí hrou připsali další tři body a třetí místo v tabulce.
DHL Extraliga juniorů, 10. kolo, pá 5.1.2024, Karlovy Vary, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
4:1
2:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 01:16 Steklý (Zeman; 5/5), 16:20 Novotný (V. Váňa, Šilhan; 5/5), 40:17 Adámek (Dorot; 5/4), 47:46 Dorot (Adámek; 5/5) – 46:07 Průšek (Janata, Jenčovský; 5/4). Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Belko, Baxa. Diváci: 98. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Belko, Baxa
vyloučení4:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku38:27
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci98
Karlovy Vary: Ebenstreit – Krajčík, Pelikán, Bulka, Postl, Dorot, Beran – Varvařovský, Adámek, Pastor, Šlechta, Čihař, V. Váňa, Zeman, Steklý, Záhejský, Novotný, Šilhan, M. Váňa.
Liberec: Hambálek – Jarabko, Meisel, Rybář, Pérez, Průšek, Král, Pilíšek – Handl, Hrabčák, Jenčovský, Jansa, Janata, Kofroň, Křížek, Vološín.

Komentář k utkání

Úvodní třetina začala lépe pro energetiky, kterým stačila minuta a šestnáct vteřin k otevření zápasu. Ke kotouči se dostal Matěj Zeman, který zpoza branky přihrál na dojíždějícího Vojtěcha Steklého. Hostujícího gólmana poté bez rozmýšlení propálil hned z první rány. O dvě minuty později se na druhé straně dostal k šanci Mikuláš Jenčovský, kterému se ale nepodařilo stav srovnat. Šance se poté střídaly na obou stranách. V 10. minutě se pokusili Tygři využít ke srovnání přesilovou hru, konkrétněji Adam Král. Ten ale dělovkou z pravého kruhu jen těsně minul branku. Do úniku se poté dostal Matěj Zeman, přes Vojtěcha Hambálka se ale nedostal. Větší nátlak nadále vyvíjela Energie, které se to vyplatilo. V 17. minutě ujel s kotoučem Vojtěch Váňa, který rozezněl tyčku. Odražený kotouč se ale dostal přesně na hokejku Matěje Novotného, kterému nic nebránilo zakončit do odkryté brány. Do konce třetiny se hra trochu uklidnila.

Ačkoliv druhá dvacetiminutovka nepřinesla žádnou gólovou radost, o šance na ni nebylo nouze. Hned po vhazování byli ostřejší Tygři, když se okamžitě přesunuli do útočného pásma. Z pravého kruhu se o rychlou střelu pokusil Mikuláš Jenčovský, jeho ránu ale dokázal Adam Ebenstreit vyrazit. Do poloviny této části měli puk ve své moci převážně Severočeši, kteří i měli několik šancí o zakončení. Jednu takovou z větších měl Lukáš Meisel, ke kterému se dostal kotouč zpoza branky a před sebou měl pouze karlovarského gólmana. Ani rychlou ránou se mu ho ale nepodařilo překonat. Poté se puk dostal do rukou energetiků, kteří také měli ještě jednu větší šanci. O tu se pokusil David Varvařovský, který sám najížděl na libereckého brankáře, kterého se mu ale nepodařilo dostatečně vymíchat a kotouč skončil zamknutý v betonech. V poslední minutě si šel ještě odpykat trest za zdržování hry Lukáš Meisel.

Jen sedmnáct vteřin po začátku poslední části slavili energetici třetí branku. Rychlý přesun z vlastního pásma se podařil Ondřeji Dorotovi a Matyášovi Adámkovi, který po přihrávce od prvního jmenovaného se dostal sám až na levý kruh, odkud přesně zakončil do horní části branky. V dalších minutách si týmy střídaly puk. Ve 46. minutě se trestná lavice otevřela pro skórujícího Matyáše Adámka, když si šel odpykat trest za krosček. Po třiceti vteřinách, ve 47. minutě se nakonec podařilo Tygrům překonat Ebenstreita. Radek Janata našel v mezikruží připraveného Pavla Průška, kterému se podařilo karlovarského gólmana propálit. Energie ale nátlak vyvíjela i nadále a v další minutě přidala čtvrtý gól. Ze středního pásma ujel Ondřej Dorot, který z pravého kruhu pálil na vzdálenější tyč a podařilo se mu tímto tak zakončit. Do poslední minuty se hra již moc neposouvala a Liberečtí neměli šanci se probojovat z vlastního pásma.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Museli jsme trochu slepovat sestavu, protože jsme měli problém se zraněnými obránci. Myslím si ale, že jsme se po včerejším vítězném zápase více naladili a podali jsme velmi dobrý týmový výkon. Kluci byli velice hladoví a myslím si, že jsme celý zápas diktovali tempo hry.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Neměli jsme dobrý vstup do utkání a to rozhodlo celý utkání. V týmu teď dostávají hráči prostor širšího kádru a ne úplně nejlíp si s kým pasují v posledních utkáních. Bereme to ale tak, že je to pro ně obrovská škola a ty hráče musíme vychovávat. Dnes jsme nebodovali, ale Karlovým Varům gratulujeme a koukáme na další utkání.