HC Energie Karlovy Vary

Křest ohněm deváťáci zvládli! Osmifinálovou sérii s Jihlavou vezou do Varů za stavu 1:0

Premiérový zápas play-off mají za sebou naši deváťáci a na vlastní kůži se přesvědčili, že je to úplně jiný level. Svěřenci Adama Sýkory zvládli obrat ze stavu 1:3 na 4:3 a tak vezou osmifinálovou sérii do Karlových Varů za stavu 1:0. Každopádně je před nimi další těžký boj, takže se jim bude hodit podpora fanoušků. Osmifinále se hraje na dvě vítězství a po prvním vzájemném duelu se rozhodně můžeme těšit na pěknou hokejovou podívanou. Úvodní buly druhého osmifinálového zápasu padne v sobotu 16. března ve 14:30 hodin.
Extraliga 9. tříd, OF1, st 13.3.2024, Jihlava, Malá hala
HC Dukla Jihlava
HC Energie Karlovy Vary
3:4p
1:0, 1:1, 1:2 – 0:1
Branky a nahrávky: 19:58 Anděl (Novák; 5/5), 25:24 Pospíšil (Novák, Anděl; 5/5), 40:25 Novák (Hobza, Klíma; 5/4) – 26:18 Suja (Staněk, Křivánek; 5/5), 42:07 Staněk (Gombár, Gerstner; 5/4), 48:56 Horáček (Vaňourek; 5/5), 66:24 Suchý (Kyncl; 3/3). Rozhodčí: Vepřovský – Štěrba, Hnilička. Diváci: 125. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 25:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Rozhodčí: Vepřovský – Štěrba, Hnilička
vyloučení4:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci125
HC Dukla Jihlava: Morava – Tomica, Vlček, Pospíšil, Trupl, Pokorný, Šimek – Javorský, Amcha, Hrůza, Hobza, Matoušek, Anděl, Novák, Klíma, Matulka.
HC Energie Karlovy Vary: Kadoun – Křivánek, Zimmermann, Zeus, Horáček, Postl, Gombár, Kubík – Gerstner, Barda, Kyncl, Staněk, Kubát, Suja, Vaňourek, Hruška, Suchý, Břečka.

Komentář k utkání

Během první části utkání měly oba týmy několik šancí. Pár milimetrů a hůl jednoho z domácích dělila energetiky od gólu hned v úvodu, kdy se puk po střele Jakuba Staňka zastavil těsně u brankové čáry odkud ho vymetl jeden z domácích. První gól vstřelil nakonce v čase 19:58, hned po buly Adam Anděl, po jehož prvním pokusu Ondřej Kadoun svým zákrokem zastavil hru. Druhou střelu jihlavského útočníka karlovarský gólman přes hráče před sebou neviděl.

V úvodu druhé třetiny mohl srovnat Josef Suchý, ale po jeho střele drnčelo břevno. O dva góly Jihlava odskočila v čase 25:24 díky střele Vincence Pospíšila, který využil zmatek před brankou a puk dorazil za brankovou čáru. Ve dvacáté sedmé minutě po buly zabral u mantinelu puk Samuel Zeus, který se stáhl k modré čáře a puk poslal Eliáši Křivánkovi, který okamžitě od modré pálil. Jeho střelu před brankou tečoval Jakub Staněk. Puk nakonec v závaru před brankou vydoloval Tomáš Suja a dorážkou ho poslal branky. Jihlavským dvou gólový náskok vrátil v čase 40:25 využitím početní výhody, kterou si jihlavští hráči přenesli ze závěru předchozí třetiny, Marek Novák.

Ondřej Kadoun v karlovarské brance měl plné ruce práce, ale dařilo se mu svými zákroky držet rozjeté jihlavské střelce na uzdě. Početní výhodou nepohrdli ani energetici a v čase 42:07 dostal Energii na dostřel jedné branky Jakub Staněk, který pálil po několika pokusech a poté co puk několikrát putoval mezi ním, Lukášem Gerstnerem a Jiřím Gombárem. Ve čtyřicáté deváté minutě nejprve Jakub Staněk vyfoukl dvěma jihlavským hráčům u mantinelu puk a po jeho přihrávce pálil od modré Marek Kubík.

Puk po odrazu u mantinelu skončil na holi Vojtěcha Horáčka, který ho poslal ze spodní hranice kruhu k brance do úschovy Milanovi Vaňourkovi a Vojta se pak protáhl mezi bránícími hráči před branku odkud se nemýlil a srovnal skóre, poté co mu Milan Vaňourek vrátil zpoza branky puk - 3:3. Přes snahu obou týmů do konce základní části gól nepadl a tak se pokračovalo prodloužením. To oba týmy hrály s chladnou hlavou a se snahou vyvarovat se chyby, kterou by soupeř potrestal. Na obou stranách bylo vidět několik pěkných akcí. V šedesáté sedmé minutě provezl Jakub Kyncl, který se protáhl mezi soupeři, objel branku a nahrál před ní, kde Josef Suchý poslal puk přesně do odkryté části.