HC Energie Karlovy Vary

Šestnáctka po tuhém boji padla. Série se se stěhuje do Havlíčkova Brodu

Energetici do čtvrtfinálové série s týmem BK Havlíčkův Brod vletěli jako vítr a už v osmé minutě vedli o dva góly. Havlíčkobrodští hráči však ještě před rozchodem do šaten zvládli srovnat. Vedení si energetici opět vzali krátce po polovině zápasu. Ve třetí třetině však branku soupeře dobývali marně, zatímco Bruslaři nejen srovnali, ale v závěru utkání si vedení překlopili na svou stranu. Série se tak stěhuje do Havlíčkova Brodu za stavu 0:1.
Liga dorostu, ČF1, čt 14.3.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
BK Havlíčkův Brod
3:4
2:2, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 04:41 Kožík (Benda, Nešvera; 5/5), 07:48 Jílek (Pavlis, Magner; 5/5), 32:18 Michalov (Benda, Kožík; 5/5) – 11:01 Kopecký (Duben; 5/5), 13:22 Kraučuk (Brožek, Lédl; 5/5), 50:33 Lédl (Mečiar, Kraučuk; 5/5), 58:44 Kraučuk (Makovec; 4/5). Rozhodčí: Němec – Stacho, Kubas. Diváci: 73. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 3:4. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.
Rozhodčí: Němec – Stacho, Kubas
vyloučení3:2
využití0:0
oslabení0:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci73
HC Energie Karlovy Vary: Maňák – Magner, Nešvera, Bauer, Pavlis, Bednář, Schrottenbaum – Krček, Piatkowski, Dobřemysl, Kožík, Jílek, Zolnaj, Šedivec, Malý, Michalov, Benda.
BK Havlíčkův Brod: Humplík – Rasocha, Kopecký, Frantl, Mečiar, Konvalina, Teml, Duben – Suchý, Brožek, Tecl, Čech, Hrodek, Čapek, Kraučuk, Makovec, Vaněček, Lédl.

Komentář k utkání

První gól utkání padl poté co se v páté minutě Ondřej Bednář stáhl s pukem k obranné modré a tam ho předal Františkovi Nešverovi, který nahrál Šimonovi Kožíkovi. Na toho se však pověsil jeden ze soupeřů a tak Šimon na chvíli předal puk Adrianovi Bendovi a našel si střeleckou pozici ve středu kruhu odkud po tom, co mu Adrian Benda vrátil puk, trefil Šimon mezeru mezi tyčkou a gólmanem. Po několika šancích na obou stranách se Oskar Magner u mantinelu přetahoval o puk s Jiřím Frantlem ten nakonec pod tlakem u obranné modré zvolil přihrávku. Do té ve středním pásmu vletěl Matěj Pavlis, který se společně s Markem Jílkem dostal do přečíslení dva na jednoho. Kousek od branky Matěj přihrál Markovi a ten puk poslal ke vzdálenější tyčce 2:0.

Poté co energetici ubránili oslabení a po sérii zákroků Ondřeje Maňáka se hra držela u karlovarské branky. Po jednom vhazování se puk dostal k Matěji Kopeckému, který vyslal dělovku z kruhu a puk po teči skončil za zády Ondřeje Maňáka - 2:1. Vyrovnáno bylo v čase 13:22, kdy se po souboji u mantinelu hosté dostali k puku a v přečíslení dva na jednoho jejich akci do odkryté části branky zakončil Denis Kraučuk. Až do třicáté třetí minuty se z hlediště nesly povzdechy obou skupin fanoušků, když puk jen těsně poletoval kolem obou branek. A oba gólmani byli za své zákroky oceňováni nejen svými spoluhráči, ale i potleskem diváků.

Po zákroku Jakuba Humplíka se na buly postavil Šimon Kožík a puk skončil u mantinelu kam si pro něj Šimon dojel a pod tlakem ho téměř instinktivně poslal před branku, kde pálil Adrian Benda. Puk se odrazil od Humplíkových betonů. Nejrychleji se ve zmatku před brankou zorientoval Marko Michalov, který puk poslal do branky - 3:2. Oba týmy předváděly výbornou hru, ale do konce druhé části už žádný ze střelců tváří v tvář oběma maskovaným mladíkům neuspěl.

Ve třetí třetině bylo opět několik pěkných šancí na obou stranách, ale nakonec se z gólu v čase 50:33 radoval tým Havlíčkova Brodu poté co skóroval Matyáš Lédl - 3:3. Necelé tři minuty před koncem dostali energetici k dispozici početní výhodu, ale jejich kombinace ne a ne dostat puk za Jakuba Humplíka. Nakonec se k puku dostali hosté a Denis Kraučuk v čase 58:44 svým brejkem rozjásal spoluhráče. Energetici se snažili ze všech sil o srovnání, ale čas byl proti nim a tak si první výhru v sérii připsali hráči Havlíčkova Brodu.