HC Energie Karlovy Vary

Spartě vyšla odplata, junioři po třech výhrách padli

Po sérii tří výher vyšla juniorka naprázdno na Spartě. Během první poloviny zápasu se energetici zvládli dvakrát dotáhnout na rozdíl jednoho gólu. V polovině se však utkání začalo lámat na stranu Sparty. Karlovarští střelci i přes střeleckou převahu na Šimona Vedrala nedokázali vyzrát a tak tentokrát zůstaly body na Spartě. Premiérový start v extralize juniorů a navíc v dresu Energie si zapsal Josef Schmid z Baníku Sokolov, který zastavil osmnáct střel Sparťanů.
DHL Extraliga juniorů, 19. kolo, po 29.1.2024, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
HC Sparta Praha
HC Energie Karlovy Vary
7:2
2:1, 3:1, 2:0
Branky a nahrávky: 12:52 Culek (Odehnal; 5/5), 14:59 Bareš (Daníček, David; 5/5), 20:45 Hrabík (Samson, Culek; 5/5), 30:24 Fábry (5/5), 31:10 Holeček (Fábry, Žmola; 5/5), 41:40 Žmola (D. Pavlák, Samson; 5/5), 48:42 Höll (Senčák, Krupička; 5/5) – 16:38 Krajčík (Pastor, Blažek; 5/5), 22:47 Novotný (5/5). Rozhodčí: Kosnar, Turhobr – Rubáš, Maňák. Diváci: 75. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 7:2.
Rozhodčí: Kosnar, Turhobr – Rubáš, Maňák
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci75
HC Sparta Praha: Vedral – Culek, Höll, Bartoň, Samson, David, D. Pavlák, Tůma – Odehnal, Hrabík, Žmola, Stepanchuk, Bareš, S. Pavlák, Krupička, Fábry, Senčák, Daníček, Hamršmíd, Holeček.
HC Energie Karlovy Vary: Pavlovic (32. Schmid) – Krajčík, Anton, Bulka, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Adámek, Pastor, Šlechta, Čihař, V. Váňa, Blažek, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Šilhan, M. Váňa.

Komentář k utkání

Po výměně pozdravů mezi střelci a brankáři obou týmů se do větší šance dostal Robert Šlechta, který si vzal na mušku odkrytou část klece, ale jeho střelu nakonec jeden ze Sparťanů zblokoval. V osmé minutě se dvakrát pokusil na Šimona Vedrala vyzrát David Varvařovský. Při prvním pokusu gólman jeho střelu vyrazil a přitom druhém karlovarský útočník pálil z úhlu a puk zamířil mimo branku. Následně se ke střele dostal Ondřej Hrabík, ale puk skončil na Pavlovicově hrudi. V polovině třetiny nedostali energetici puk do branky po nahození Víta Záhejského.

Další pokus měl Robert Šlechta, ale i tentokrát gólman Sparty puk vyrazil. Šimon Vedral nepovolil ani o chvilku později, když se na něj vypravili David Varvařovský a Robert Šlechta. Puk po jejich akci skončil ve Vedralově lapačce. Stejně vzápětí dopadla na druhé straně akce Olivera Samsona a Mikuláše Odehnala. Úspěch slavil až Ondřej Culek ve třinácté minutě, když po vhazování poslal puk pod břevno.

Šanci karlovarskému gólmanovi nedal Albert Bareš v patnácté minutě - 2:0. Po zakázaném uvolnění Sparty se na buly postavil Tobiáš Pastor, který hned po vhození poslal puk na Vlastimila Blažka, který měl pozici na hranici kruhu a od něj šel puk okamžitě k Filipovi Krajčíkovi, který ho poslal kolem bližší tyčky do branky - 2:1. V posledních sekundách první třetiny musel ještě zasahovat Matěj Pavlovic. Dvoubrankové vedení Spartě vrátil ve dvacáté první minutě Ondřej Hrabík. Většinou když jde hráč do akce a sjede mu puk, tak má po šanci. To však nebyl případ Matěje Novotného, ten se k puku dostal kousek od vlastní branky, prokličkoval s ním až do kruhu, kde mu před zakončením sjel z hole a doputoval až do branky - 3:2.

Smolná minuta pro energetiky přišla v polovině utkání, kdy nejprve v kruhu jednomu z energetiků sjel puk. Ten si okamžitě převzal Andrej Fábry, který našel mezírku mezi bližší tyčkou a gólmanem. Po čtyřiceti šesti sekundách vyšla dorážka Tomášovi Holečkovi - 5:2. Po tomto gólu došlo ke střídání gólmanů a do branky se postavil Josef Schmid, který si tak v dresu Energie odbyl premiéru v extralize juniorů. Další pokus Davida Varvařovského skončil na Vedralově hrudi. Poté Josef Schmid ustál akci Jakuba Tůmy a Ondřeje Culka. Ve třicáté čtvrté minutě pálil Jakub Žmola, ale puk skončil ve Schmidově lapačce. Karlovarský gólman pak během několika sekund zastavil pokusy Dominika Pavláka a Andreje Fábryho. V úvodu třetí třetiny skončila ve Vedralově lapačce střela Filipa Krajčíka. Ve čtyřicáté druhé minutě vstřelil šestý gól Jakub Žmola.

Přes Šimona Vedrala neprošel pokus Matyáše Adámka. Následně se energetici k žádné větší akci nedostali. Sedmý gól vstřelil Sebastian Höll, který zůstal nehlídán v kruhu. V polovině poslední třetiny získali energetici početní výhodu, ale do akce musel během ní Josef Schmid, který zlikvidoval únik Ondřeje Hrabíka. Přesilovková kombinace Energie skončila pouze na tyčce. Mezi sparťanskými pokusy, které krotil Josef Schmid se do šance zhruba pět minut před koncem dostal Vlastimil Blažek. Puk však mezi tři tyče nenapasoval. Sparta více méně karlovarské hráče k ničemu nepouštěla a tak zápas skončil za stavu 7:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha):

Osobně si velmi vážím výsledku zápasu. Myslím si, že první půlku jsme nebyli lepší, Karlovy Vary měly vynikající pohyb, i tak jsme ovšem vedli. Musím říct, že jsme si to možná trochu zasloužili i za včerejší utkání, kde jsme hráli skvěle. Začátek nebyl ideální, ale druhá polovina byla parádní. Kluci dali krásné góly. Výsledek je pro nás lichotivý, jsme pokorní a šťastní.