HC Energie Karlovy Vary

Výhra nad Přerovem vynesla dorostu první místo ve skupině! Hattrickem přispěl Blažek

Svěřenci Tomáše Andryse se poprvé utkali s dorostem Přerova, kterému nedali moc šancí a po první třetině vedli 4:0. Ve druhé třetině přerovští mladíci za stavu 6:0 začali snižovat náskok energetiků, ale ti už utkání ze svých rukou nepustili. Hattrickem a asistencí k výsledku 8:2 přispěl Vlastimil Blažek. Pěti body se blýskl Petr Tomek. Hned u tří gólů asistovali obránci Kryštof Dyk a Filip Čermák. Shodně gólem a asistencí se pod výsledek zápasu podepsali Lukáš Slavík, David Sedláček a Viktor Wardas. Samozřejmě skóre by nebylo takové, bez týmového výkonu a obětavostí s níž naši mladíci blokovali střely.
Extraliga dorostu, 4. kolo, so 6.1.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC ZUBR Přerov
8:2
4:0, 2:2, 2:0
Branky a nahrávky: 03:47 Sedláček (Blažek, Čermák; 5/5), 05:05 Tomek (Wardas, Slavík; 5/5), 09:20 Blažek (Tomek, Dyk; 5/4), 13:12 Wardas (Tomek, Čermák; 5/5), 21:07 Blažek (Tomek, Dyk; 4/5), 27:39 Slavík (Sedláček, Pelikán; 5/5), 40:50 Blažek (Dyk, Čermák; 5/5), 41:46 Tomek (5/5) – 29:15 Miklas (Matyáš, Frnka; 5/5), 35:55 Švejcar (Koudela, Došlík; 5/5). Rozhodčí: Čamra – Toman, Janíček. Diváci: 60. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2.
Rozhodčí: Čamra – Toman, Janíček
vyloučení5:2
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci60
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Čermák, Dyk, Magner, Pelikán, Postl, Bednář – Wardas, Sedláček, Slavík, Michalov, Šedivec, Habla, Tomek, Blažek.
HC ZUBR Přerov: Trnka (14. Šejba) – Pala, Pohanka, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka, Zahradníček – Židlík, Mátl, Brovják, Frnka, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk.

Komentář k utkání

Už v prvních sekundách se do velké šance dostali Jakub Habla a poté i Petr Tomek. Oba však byli na poslední chvíli před brankou zastaveni. V dobré pozici pálil z kruhu k bližší tyčce Šimon Matyáš. Martin Psohlavec však jeho úmysl přečetl a puk vyrážečkou poslal od branky. Nad brankou proletěla i střela Filipa Koudelky. Skóre otevřel v čase 3:47 nováček v týmu dorostu David Sedláček, který za Energii debutoval v utkání s Pardubicemi a premiérový gól si připsal hned ve druhém zápase v černobílém dresu a přihodil i jednu asistenci. U jeho prvního gólu mu asistovali Vlastimil Blažek a Filip Čermák. Navýšit vedení Energie mohl chvíli poté Jakub Habla, ale i jeho další nájezd Jonáš Trnka zastavil.

V čase 5:05 připravili Lukáš Slavík a Viktor Wardas šanci pro Petra Tomka. Před polovinou třetiny během jedné minuty byli kousek od gólu Petr Došlík, po jehož střele zvonila tyčka u karlovarské branky a akce Jakuba Hably skončila na pozorném gólmanovi Přerova. Během početní výhody vzali energetici své hosty do kleští. Po jednom zákroku skončil Jonáš Trnka na ledě u bližší tyčky, v tu chvíli se v kruhu rozmáchl Vlastimil Blažek, který poslal puk do odkryté klece - 3:0. Asistenci u této branky si připsali Petr Tomek a Kryštof Dyk. V čase 13:12 skórovali energetici počtvrté, když kombinaci Petra Tomka a Filipa Čermáka zakončil Viktor Wardas. Tímto gólem vyhnali karlovarští mladíci z branky Jonáše Trnku, kterého vystřídal Robin Šejba.

V devatenácté minutě poslal Petr Došlík z kruhu dobře mířenou střelu. Martin Psohlavec zasáhl svou holí. Do druhé třetiny si přerovští přenesli početní výhodu, ale z gólu se nakonec ve vlastním oslabení radovali Karlovarští, když do pásma projel Vlastimil Blažek, kterého do akce vyslali Petr Tomek a Kryštof Dyk - 5:0. Nulu z konta Martina Psohlavce zkusil smazat ve dvacáté čtvrté minutě Filip Koudela. Ve dvacáté sedmé minutě nevyšel Lukášovi Mátlovi jeho únik a o chvíli později Matěj Pelikán poslal puk na Davida Sedláčka, který ho předal Lukáši Slavíkovi - 6:0. V čase 29:15 přišel Martin Psohlavec o čisté konto díky střele Davida Miklase. O odpověď se snažili Jakub Habla a Marko Michalov. Minutu po prvním neúspěšném pokusu, překonal karlovarského gólmana Vratislav Švejcar - 6:2.

Během prvních dvou minut poslední třetiny energetici propálili hostujícího gólmana dvakrát. Nejprve si Vlastimil Blažek v čase 40:50 za přispění Kryštofa Dyka a Filipa Čermáka zkompletoval hattrick - 7:2. a o necelou minutu později svůj únik úspěšně zakončil Petr Tomek - 8:2. Do konce třetiny se oba týmy usilovně snažily o změnu skóre. Akci Vratislava Švejcara a Filipa Koudely stopli energetici jen kousek od své branky. Střela Lukáše Slavíka skončila v lapačce Robina Šejby.

Díky teči jednoho z bránících hráčů Energie neskončil puk v brance po střele Tadeáše Cífky. A dorážení energetiků po střele Petra Tomka ustál Robin Šejba necelých sedm minut před koncem. Po střele Samuela Vyroubala k tyčce se ozvalo zadunění betonů Martina Psohlavce. V posledních dvou minutách nejprve Robin Šejba zastavil střelu Filipa Čermáka a na oplátku si na domácího gólmana vyšlápl Adam Kočara, jeho střela až k brance nedošla díky bloku Ondřeje Bednáře. Dorost Energie si tak připsal třetí výhru v nadstavbě a vyhoupl se na první místo skupiny.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Myslím, že to byl jeden ze zápasů, kdy se nám to podařilo chytit hned od začátku. Podle mého názoru jsme celou první třetinu diktovali tempo hry. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 6:0. Potom jsme bohužel začali trošičku postávat. Trošku už se nám potom nechtělo, ale ve třetí třetině jsme zase chytili první dvě minuty. Dali jsme dva rychlé góly. Myslím, že tam se to utkání uklidnilo a tím jsme si to pohlídali až do konce.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned na začátku jsme prohrávali o čtyři branky. My se můžeme spolehnout na týmovou hru a na bojovnost, ale zaostáváme v bruslení a v kombinaci a to je alfa a omega. Pokud nemají kluci nabrusleno, nemohou stíhat takovým týmům jako jsou Karlovy Vary, Plzeň, Třinec a tak dále. Gratuluji soupeři. Hrál dobře, organizovaně s nasazením a je vidět, že ti kluci mají nabrusleno, sílu a kombinaci i to zakončení.