HC Energie Karlovy Vary

Z Brna na západ! Energii posílí dvojice hráčů z Komety

Kádr Energie hlásí první posily pro extraligu! Na roční hostování z Komety Brno přichází obránce Lukáš Vágner a útočník Tomáš Havránek (na fotografii).

Zatímco obránce Lukáš Vágner už se zapojil do letní přípravy Energie společně s ostatními hráči, Tomáš Havránek se k týmu Martina Pešouta připojí později kvůli operaci mandlí.

„Jsme přesvědčení, že kdyby neměla Kometa tak nabité mužstvo, tak jsou oba hráči v její sestavě. Jsme velice rádi, že oba budou v nadcházející sezoně bojovat právě u nás,“ řekl na adresu nových posil Martin Pešout.

Lukáš Vágner (obránce, 11.1.1994)

Brněnský rodák Lukáš Vágner spojil s Kometou většinu své dosavadní kariéry. Čtyřiadvacetiletý bek prošel mládežnickými kategoriemi Brna a do dospělého hokeje poprvé nakoukl v Havlíčkově Brodě.

Extraligu si vyzkoušel hned v následující sezoně 2014/15, kdy odehrál 13 utkání v dresu svého mateřského klubu. Další dvě sezony pak strávil na hostování v Přerově, kde si dvakrát zahrál play-off, mezitím ale přidával i další starty v české nejvyšší soutěži.

Stejně tak tomu bylo i v nedávno skončené sezoně. Kromě dalších startů za Brno v Tipsport extralize odehrál většinu sezony na farmě Komety v Třebíči, kde v 39 zápasech posbíral 15 bodů (6+9) a stal se tak druhým nejproduktivnějším bekem týmu. Ve třech utkáních si zahrál právě i proti karlovarské Energii, která se pro nadcházející sezonu 2018/19 stává jeho novým působištěm.

Lukáš Vágner už se zapojil do letní přípravy A-týmu

Tomáš Havránek (útočník, 4.5.1998)

Teprve dvacetiletý útočník Tomáš Havránek strávil dětství v rodném Žďáru nad Sázavou, odkud v sezoně 2013-14 přestoupil do brněnské Komety. S tou postupně vyhrál Extraligu staršího dorostu (2016) i Extraligu juniorů (2017), v sezoně 2015/16 byl vůbec nejlepším střelcem dorosteneckého play-off. Mezitím už si ale v pouhých 17 letech připsal premiéru v Tipsport extralize.

Havránek prošel všemi mládežnickými reprezentacemi od šestnáctky až po devatenáctku, v národním týmu celkem odehrál 46 zápasů.

Poslední dvě sezony strávil převážně na hostování v prvoligové Třebíči, v loňském ročníku byl s 21 body (6+15) v 39 zápasech čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu. Stejně jako Vágner ale mezitím sbíral i další extraligové starty, jejichž počet by měl od nové sezony výrazně rozšířit na západě Čech.