HC Energie Karlovy Vary

A-tým Energie zahájil přípravu na extraligovou sezonu

Přesně měsíc po skončení úspěšné sezony, ve které energetici vybojovali návrat do nejvyšší soutěže, už začali přípravu na nový extraligový ročník. Svěřenci trenéra Martina Pešouta budou v následujících týdnech nabírat svalovou hmotu a fyzický fond, suchá část pro partu kolem nestárnoucího Václava Skuhravého skončí 4. července.
Fofografie z úvodního tréninku si prohlédněte ZDE

„Příprava bude trvat sedm týdnů. Začali jsme o týden později než loni, protože hráči po třech, někteří i po čtyřech barážích, potřebují trochu oddychnout. O to déle ale budeme trénovat,“ uvedl k neoblíbené části sezony většiny hokejistů hlavní trenér Martin Pešout s tím, že po červencové dovolené se hráči znovu sejdou 29. července.

Letní příprava, kterou mají pod palcem kondiční trenér klubu Vojtěch Šik a asistent trenéra Tomáš Mariška, bude mít obvyklou náplň. „Myslím, že úspěšný model by se neměl měnit, takže příprava bude přibližně stejná jako v loňské sezoně. Některé týdny budou zaměřeny vyloženě na kondici, jiné budou především herní. Čeká nás i náročné soustředění v domácích podmínkách, protože v areálu kolem KV Areny máme naprosto vše a ve vynikající kvalitě. Závěrečný týden přípravy tradičně vyvrcholí fyzickými testy hráčů,“ popsal průběh příštích týdnů jedenapadesátiletý kouč.

Příchody

  • Tomáš Havránek (Brno)
  • Lukáš Vágner (Brno)

Na začátek suché přípravy, jejíž úvodní den se odehrál v Hale míčových sportů, se Pešoutovi hlásilo 25 hráčů. „Jsem rád, že se nám podařilo udržet všechny hráče, kteří byli základem týmu, který vybojoval postup. O většinu hráčů byl po úspěšné sezoně zájem i mezi ostatními extraligovými celky. Tak, jak jsme deklarovali, mužstvo, které extraligu vybojovalo, ho také bude hrát,“ dodal rozhodně.

Z barážové sestavy chyběli pouze Martin Osmík, který bojuje o šanci v Jihlavě, Daniel Vrdlovec, jenž se rozhodl přijmout nabídku Ústí nad Labem, Henri Tuominen, jenž oznámil konec hráčské kariéry a Michal Vachovec. K týmu se navíc připojí i další nadějní hráči karlovarské mládeže, konkrétně útočníci s reprezentačními zkušenostmi Adam Křemen a Radek Prošek a rovněž forvard Jan Bečka.

Mezi pětadvacítkou hokejistů se v úterý dopoledne měly objevit dvě nové tváře. Tomáš Havránek se ale kvůli zdravotním problémům připojí k mužstvu později. „Podařilo se nám kádr doplnit o dva hráče z Brna, obránce Lukáše Vágnera a útočníka Tomáše Havránka, kteří přichází na roční hostování,“ představil Pešout nové posily. Tím by však posilování týmu skončit nemělo.

Odchody

  • Henri Tuominen (konec kariéry)
  • Daniel Vrdlovec (Ústí n/L - konec host.)
  • Tomáš Rohan (Sokolov)
  • Matěj Zadražil (Sokolov)
  • Adam Rulík (Sokolov)
  • Tomáš Harkabus (try-out Jihlava)
  • Martin Osmík (try-out Jihlava)
  • Michal Vachovec (-)
  • Milan Davídek (-)
  • Martin Weinhold (-)
  • Tomáš Kvapil (-)

„Myslím si, že obrana je vyřešená. Nepočítám, že bychom do defenzivy ještě někoho sháněli. Chtěli bychom ještě dva útočníky, nicméně vše se bude odvíjet i od financí. Hráčský trh monitorujeme, nicméně v tuto chvíli na něm nejsou hráči, o které bychom měli zájem,“ dodal k případnému posílení svého týmu hlavní trenér.

Zápasová příprava začne pro Energii domácími zápasy se Spartou a Plzní, celkem by na staronového člena extraligy mělo čekat minimálně jedenáct přátelských zápasů. „Může to být i více. Na konci srpna nás čeká ještě turnaj ve slovinském Bledu (Energie se ve skupině utká s Villachem a Medveščakem Záhřeb - pozn. redakce), kde bychom v případě úspěchu hráli ještě duel o umístění. S obsazením přípravy jsem spokojený. Čekají nás jak týmy z extraligy, tak i soupeři ze zahraničí tak, aby naše mladé mužstvo získávalo zkušenosti a porovnalo síly s mužstvy s různými herními styly,“ dodal závěrem Martin Pešout.

Aktuální sestava A-týmu

Brankáři: Filip Novotný, Tomáš Závorka, Ondřej Kuchař

Obránci: Sabahudin Kovačević, Daniel Krejčí, Michal Plutnar, Matic Podlipnik, Martin Rohan, Vladimír Sičák, Ondřej Šafář, Petr Šenkeřík (try-out), Jan Tomeček, Lukáš Vágner, František Klejna, Filip Bernáth

Útočníci: Stanislav Balán, Ondřej Beránek, Jakub Flek, Sebastian Gorčík, Dávid Gríger, Tomáš Havránek, Martin Kohout, Jaromír Kverka, Tomáš Rachůnek, Václav Skuhravý, Petr Stloukal, Otakar Šik, Marek Švec (try-out).