HC Energie Karlovy Vary

Momenty zápasu: 200 gólů kapitána, Šenkeříkovo fair play i faktor Duda

Zápas s Chomutovem nepřinesl jen šest branek do chomutovské sítě, ale také několik zajímavých momentů, které jistě stojí za zmínku.

Kapitán s 200 góly v dresu Energie

Legenda a ikona karlovarského hokeje Václav Skuhravý oslavil dvoustou přesnou trefu v karlovarském dresu. Proti Chomutovu se nejprve trefil v 36. minutě, kdy po teči bruslí zvyšoval v přesilové hře na 5:1, branku s pořadovým číslem 200 pak vstřelil v poslední minutě při powerplay soupeře. Vůbec první gól za Karlovy Vary vstřelil Skuhravý 22. září 2002 proti Pardubicím, jednalo se o jediný gól energetiků, zápas Karlovarští prohráli 1:7. Aktuálně odehrál 855 utkání v Karlových Varech.

Novotný nahrávačem

Filip Novotný předváděl během utkání skvělý výkon a úspěšně čelil osmadvaceti střelám. Mimo podpory v bráně si také připsal asistenci u prvního gólu energetiků, když v polovině šesté minuty rozjel úvodní gólovou akci zápasu, kterou Roman Vlach zakončil perfektním blafákem do backhandu.

Šenkeříkovo gesto fair-play

Za stavu 5:3 zdvihl hlavní sudí svou paži a nakazoval vyloučení Radka Dudy. Po odpískání přijel za rozhodčím Petr Šenkeřík, který doznal, že o faul se ve skutečnosti nejednalo. Jedná se v krátké době už o druhé sportovní gesto v podání karlovarského hokejisty, podobně čestně se zachoval během nedávného utkání na Spartě i útočník Stanislav Balán.

4204 diváků = druhá nejvyšší domácí návštěva sezony

Ač návštěvnost od počátku ligy nebyla tak vysoká jako v barážových zápasech, v důležitých utkáních fanoušci energetiky podrží. Páteční duel s Chomutovem vidělo 4204 diváků, po zápase s Litvínovem (4545 diváků) se jedná o druhou nejvyšší domácí návštěvu sezony. A v pátek už přijde derby!

Od nemoci až ke gólu...

Skvělý návrat z marodky zažil mimo jiné i Michal Plutnar. Obránci se sedmičkou na zádech se podařilo vsítit třetí branku Karlovarských, když od modré čáry poslal puk přesně do horního růžku chomutovské svatyně. Plutnar nastoupil poprvé od 5. října, kdy energetici hostili na domácím ledě Liberec.

Faktor Duda

Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale chomutovský útočník Radek Duda pořád umí. Proti Energii se podílel na všech gólech svého týmu, dva přitom sám vstřelil. Čtyři minuty před koncem zápasu ale oslabil svůj tým a energetici už náskok udrželi.

Z marodky rovnou do první lajny

Dávida Grígera jsme naposledy spatřili na domácím ledě v utkání s Litvínovem, kdy odstoupil kvůli zranění po faulu Marka Baránka a tři týdny nenastoupil slovenský útočník do zápasu. Jakmile se Gríger objevil na soupisce, obdržel od trenérů velkou důvěru a nastupoval v první formaci po boku Jakuba Fleka a Tomáše Rachůnka.

Dávide, po třech týdnech jste se znovu objevil na ledě, jak se cítíte?
Samozřejmě to nebylo úplně optimální. V podstatě jsem dva týdny s nohou téměř nic nedělal. Je proto těžké znovu naskočit do rozjetého vlaku. Věřím, že to bude ale stále lepší a lepší.

Nezvykle jste nastupoval po boku Tomáše Rachůnka a Jakuba Fleka, rozuměli jste si na ledě?
Pár akcí jsme měli. Škoda, že jsem ihned v prvním střídání nenahrál Tomášovi lépe, mohl by pálit do prázdné brány. Bohužel. Byl to těžký zápas. Důležité ale je, že jsme ho zvládli jako tým.

Nebyl jste trochu nervózní? Přeci jen jste v první lajně nastupoval naposledy před osmi měsíci...
Na to jsem popravdě ani nemyslel. Vlastně jsem se až díky vám teď dozvěděl, že jsem byl po osmi měsících v první formaci (smích). To je celkem dlouhá doba tedy. Trenér mě tam dal a chtěl jsem se mu odvděčit za vloženou důvěru. Jak jsem už říkal. Optimální to nebylo, ale věřím, že zápas od zápasu se to bude zlepšovat a hlavně, že budu nápomocen týmu.

Související články

Preview k zápasu | čt 18.10.2018

K zápasu o "šest" bodů přijíždí Chomutov