HC Energie Karlovy Vary

Tisková konference: Cíl v podobě play-off, rozpočet a nové dresy

Tiskovou konferenci před blížícím se extraligovým ročníkem 2019/2020 mají za sebou i energetici. Novinářům byli k dispozici hlavní trenér a sportovní manažer v jedné osobě Martin Pešout, kapitán Václav Skuhravý, útočník Ondřej Beránek a čtveřici doplnil tiskový mluvčí Jiří Holý.
„Rozhodli jsme se přivést osm nových hráčů, některé jsme naopak uvolnili do Sokolova. Ze základního kádru sice odešlo dvanáct hráčů, ale zúžil se tak stav na osm obránců a třináct útočníků. Narychlo jsme museli kvůli zranění Gorčíka sehnat Alberta Michnáče,“ rekapituluje dění v letním období Martin Pešout.

Hlavní trenér se také vrátil k postupu partnerského Baníku Sokolov, což by určitým způsobem mělo pomoci i karlovarské Energii. „Jsem rád, že Baník postoupil do 1.ligy, která bude samozřejmě těžší. Mladší hráči, které tam máme, se musí ukázat, aby se mohli přidat k nám.“

Co se hráčského kádru týče, byl ve hře i návrat ex-karlovarského útočníka Petra Kumstáta, jenž se však nakonec rozhodl ukončit profesionální kariéru. „S Petrem Kumstátem jsme si volali, ale nepovedlo se nám ho přemluvit. Před 3 týdny jsme se ještě bavili a říkal, že byl na 2 % rozhodnut, ale po cestě z Prahy do Varů si to rozmyslel, právě kvůli té cestě,“ vysvětloval druhá z ikonických karlovarských věží – Václav Skuhravý.

Změny v hráčském kádru A-týmu

Příchody:
Nicolas Hlava, Adam Raška, Branislav Kubka, Tomáš Knotek, Tomáš Vondráček, Dominik Graňák, Petr Koblasa, Matěj Stříteský, Albert Michnáč

Odchody:
Adam Lapšanský, Roman Vlach, Tomáš Havránek, Tomáš Závorka, Stanislav Balán, Matic Podlipnik, Petr Stloukal, Vladimír Sičák, Lukáš Forman, Jakub Černý

„Zůstali jsme s rozpočtem stejně, jako loni. Letos nebudeme poslední, Kladno má menší rozpočet, ale i s tím se to dá uhrát,“ reagoval na otázku ohledně rozpočtu Martin Pešout. „Součástí rozpočtu jsou i peníze ze vstupného. Návštěvnost je sice nižší, ale nahrává tomu i to, že někdo chce na zápas sem, ale také i do Sokolova a kapsy nejsou nafukovací. Věříme že lidi budou chodit. Průměrně ale návštěvnost vzrostla,“ dodává k tématu Jiří Holý.

A s jakým cílem vyjedou energetici do nového ročníku? „Reálně si dávám ty nejvyšší cíle - postoupit do play-off. Kdybychom vyhráli titul, tak se zlobit určitě nebudu. Hlavní je bojovat, vyhrávat každý zápas a nevzdávat to,“ promluvil za celý tým kapitán.

Karlovy Vary už se nemusí bát strašáka v podobě baráže, skupina o sestup se totiž ruší a namísto toho spadne do druhé nejvyšší soutěže mužstvo na posledním místě. „Jsem rád že se baráž zrušila. Dodneška smekám klobouk, že jsme se z 1.ligy dostali, vzhledem i ke zranění, co jsme měli. Je to dobré pro hokej i pro mladší hráče. Musí se daleko víc trénovat a mužstvo připravit na 100 %,“ potěšilo Martina Pešouta.

Dresy

Poprvé byly na tiskové konferenci k spatření také dresy pro nadcházející extraligovou sezonu. Energie dala na fanoušky a po převážně negativních komentářích na adresu původní verze dresů se je klub rozhodl pozměnit.

Záznam z tiskové konference