HC Energie Karlovy Vary

Karlovarská show na MS! Černoch okořenil premiéru gólem, trefil se i Flek

Národní tým má za sebou úspěšnou premiéru na letošním mistrovství světa. V úvodním utkání na turnaji zvítězili svěřenci trenéra Kariho Jalonena nad Velkou Británii 5:1 a velkou zásluhu na výhře měli i Jakub Flek s Jiří Černochem, kteří oba skórovali.

Devětadvacetiletý útočník Jakub Flek se prosadil ve 33. minutě, kdy šikovnou tečí střely Jana Ščotky zvýšil vedení českého týmu na 2:0. Flek tak jen podtrhl svůj tradičně aktivní výkon, kdy ještě předtím, než se zapsal na listinu střelců, měl další dvě velké šance, v nichž ale proti brankáři Bownsovi neuspěl.

„Start zápasu byl z naší strany takový vlažnější. Myslím, že jsme to trochu přehrávali, pak jsme se vrátili ke hře, kterou chceme hrát a přineslo to ovoce. Je to pro nás důležitá výhra. Za gól samozřejmě hrozně šťastný, že mi to tam padlo, ale přijeli jsme sem udělat hlavně týmový výsledek,“ zhodnotil úvodní duel na MS Jakub Flek.

Rychlonohý forvard nastoupil ve 4. útoku národního týmu společně s Jiřím Černochem. Pětadvacetiletý centr se poté, co úspěšně absolvoval celou přípravu reprezentace před MS, dočkal své premiéry na světovém šampionátu. A hned ji okořenil gólem, když ve 47. minutě úspěšně dorazil Smejkalovu střelu. Šikovný pravák mohl přidat i druhý gól, jenže jeho zásah z 58. minuty platit nemohl, protože byl dosažen rukou.

„Odehráli jsme dobrý zápas. Některé situace jsme možná trochu přehrávali, ale pro nás to jsou důležité tři body. Jestli vyhrajeme 1:0, nebo 5:1, tak je to v podstatě jedno,“ okomentoval vítěznou premiéru na světovém šampionátu Jiří Černoch.

MS pokračuje pro český výběr už v neděli, kdy od 19:20 vyzvou jednoho z favoritů své skupiny, tým Švédska. Utkání opět vysílá přímým přenosem televizní stanice ČT Sport, pro nejaktuálnější informace sledujte sociální sítě národního týmu.