HC Energie Karlovy Vary

Bartejs: Jsem strašně rád, že jsem zpátky na ledě

Dva měsíce bez hokeje a hned zažil domácí výhru. Tomáš Bartejs se po zdravotních trablích vrátil do sestavy a hned se mohl spolu s ostatními hráči radovat. Energetici předvedli na domácím ledě kvalitní výkon a po zásluze brali dva body za vítězství v prodloužení.

Tomáši, téměř po měsíci domácí výhra, jak se to poslouchá? Z kabiny to zní jako dobrá nálada...
Jo, výhra vždy potěší. Jak říkáš, je to po měsíci, pro mě o dost déle. Jsme rádi za dva body, ale škoda, že jsme si nechali utéct těch několik minut do konce a mohli jsme to mít za tři. Co se dá dělat, chyby se stávají, jsme alespoň rádi za dva body.

Jaké jsou osobní pocity po dvou měsících na ledě?
Hodně smíšené, trochu jsem se tam chvílemi hledal. Myslím, že se to bude každým zápasem zlepšovat, ale jsem hlavně rád, že konečně můžu hrát, po všech trablích co jsem si prožil. U mě převládá radost.

Měl jste dost sil po náročných trénincích během reprepauzy?
Pro mě to bylo náročné celé dva měsíce, já jsem chodil bruslit jen bez hokejky, s rukou jsem nemohl v podstatě nic dělat. Jen jsem běhal a naháněl fyzickou kondici. Pro mě vidět puk, to je teď sláva.

Na ledě jste strávil téměř sedmnáct minut, bylo to dost nebo málo?
Myslím, že to bylo akorát. V první třetině jsem tam mohl být víc, ale jak říkám, ta první třetině byla po té době taková všelijaká. Fakt jsem se tam chvilkama ztrácel ve hře. Snad se to bude lepšit, ve třetí třetině už jsem se cítil dobře.

Vypadá to, že jste ale týmu přinesl štěstí. První třetina byla divočejší, druhá na naše poměry velmi dobrá, co tam v ní chybělo?
Já bych řekl, že v té druhé třetině jsme byli ze začátku docela pod tlakem, byli jsme rádi, že jsme tam nedostali nějaký blbý gól. Celkově nevím, co s námi v těch druhých třetinách je. Je to takové, jak kdybychom z toho vypadli, moc nám to nesedí. Pokud se nepletu, tak to bylo i loni. Kdybychom věděli, čím to je, tak to samozřejmě zpravíme, ale snad se to zlepší.

Trenéři říkali, že chcete hrát hlavně svoji hru a nenechat se strhnout. Podařilo se to?
Řekl bych, že ano. Hlavně po nás chtěl, abychom víc bruslili, napadali, hráli aktivněji. Z toho jsme před reprepauzou vypadli. Snad se nám to povedlo, budeme na tom pracovat i přes Vánoce a budeme se snad zvedat tabulkou výš.

Máte teď vůbec myšlení na nějaké rodinné Vánoce, nebo se jen radujete z návratu na led?
Já si hlavně užívám, že můžu zase hrát. Svátky jsou samozřejmě před námi, ale vzhledem k tomu, jak dlouho jsem chyběl, tak nejsem v pozici, kdy si můžu dovolit nějaké přejídání nebo blbnutí. Letos to asi bude hodně strohé. Jak ale říkáš, jsem strašně rád, že jsem zpátky na ledě a že můžu hrát.

Čekají nás dva těžké vánoční zápasy, venku s Olomoucí a doma s Plzní. Co od nich čekat?
V Olomouci je to už takový klasika, tam je zima i v kabině, tam jsou ty podmínky těžký. Špatně se tam vyhrává, jestli jsem tam vyhrál snad dvakrát za celý život... Musíme to tam jet odbojovat a zkusit urvat vítězství a snažit se dotáhnout nahoru.

Související články