HC Energie Karlovy Vary

Všichni zpátky na hokej! Předvánoční čas přivádí Kometu

Ve středu zpátky na hokej! Energetici se po reprezentační přestávce znovu pustí do extraligového boje a jako první se představí domácím divákům v souboji s brněnskou Kometou. Utkání s charitativním podtextem začíná v KV Areně ve standardních 17:30 a vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

POMÁHEJ NA VLNÁCH

Celé utkání se ponese v charitativním duchu. Část výtěžku ze vstupného, prodaného merche či občerstvení totiž půjde na pomoc handicapovaným dětem z regionu – Matějovi, Vojtovi, Martinovi a Jindrovi – jejichž příběhy jsme si už postupně představili.

Zakoupením vstupenky na utkání tak podpoříte Energii a zároveň pomůžete těm, kteří to opravdu potřebují. Přispět můžete i platbou přímo na transparentní účet projektu. Více informací najdete v tomto článku.

DĚTI DO 15 LET ZDARMA

Když se řeknou Vánoce, každému se hned vybaví dětská radost po rozbalení dárků pod stromečkem. I my jsme si jeden takový pro naše malé fanoušky připravili, na utkání s Kometou tak budou mít všechny děti do 15 let vstup zdarma!

Na předvánoční utkání s Kometou, které se odehraje ve středu 20. prosince, tak umožní všem dětem do 15 let vstup zdarma. Pro uplatnění akce je nutné nulové vstupenky "zakoupit", a to buď online na www.ticketportal.cz, nebo na pokladnách KV Areny v den utkání. Nulové vstupenky lze pro děti do 15 let zakoupit do sektorů II. a III. kategorie. Více informací v tomto článku.

Z kabiny Energie

Úvod reprezentační pauzy využili energetici k odpočinku a regeneraci, jelikož někteří hráči potřebovali doléčit drobnější i vážnější zranění. Následovalo ale dlouhých šest dnů tvrdého tréninku, které byly zprvu směřované na kondici a následně na herní specifikaci se zaměřením na přesilové hry a oslabení. Do všech tréninků se zapojil i obránce Tomáš Bartejs, který by se tak po téměř dvou měsících mohl vrátit do sestavy. „Dva měsíce jsem nehrál, takže se na zápas moc těším. Ještě když je to proti Brnu, po šesti letech, co jsem tam hrál, mám extra motivaci navíc," těší se na středeční zápas urostlý bek.

Energetici v úvodu sezony střídali výhru s prohrou a ač pomalu, tak body sbírali a drželi se ve vyšším středu tabulky. V posledních zápasech ale přišel útlum a s ním série ne zrovna povedených zápasů. Vše odstartoval ztracený zápas v Litvínově, následovala porážka v Třinci a doma se Spartou. Lehké uspokojení přišlo po výhře na Kladně, venkovním zápasem ve Vítkovicích se ale na něj nepodařilo navázat a energetici šli do reprepauzy s upadající formou.

Někdo konkrétně v týmu však formu má a je jím slovenský útočník Dávid Gríger. Po návratu z Liberce dává Dávid fanouškům vzpomenout na své nejlepší sezony a aktuálně drží téměř bod na zápas. Pár bodů za ním je parťák z první formace Tomáš Rachůnek, který si spolupráci se slovenský parťákem pochvaluje. Koho si také on, trenéři i fanoušci pochvalují, je Ondřej Procházka. Klub na mladého útočníka během reprepauzy uplatnil opci a v týmu bude působit minimálně i v příští sezoně.

Z tábora hostů

Brněnská Kometa má každý rok jen ty nejvyšší ambice, a tak by zcela jistě chtěla opustit aktuální sedmou příčku tabulky. V listopadu k tomu měla dobře našlápnuto, když ze sedmi zápasů vyhrála hned pětkrát. Úvodní prosincové zápasy ale dobrou formu zrovna nepotvrdily. Přišla sice demolice Liberce, tu ale následovaly venkovní prohry v Třinci a Hradci Králové.

Na koho se trenérský tým Komety aktuálně nejvíce spoléhá je americký čtyřiatřicetiletý útočník Steve Moses, který vládne klubovému bodování se dvaceti body. Na záda mu ale dýchá karlovarským fanouškům dobře známý Jakub Flek a také Daniel Gazda. Kometu však trápí zranění brankářské jedničky Dominika Furcha, takže možnost v brankovišti dostává také bývalý energetik Štěpán Lukeš. Ten se zatím však s dobrou formou nesetkává a z pohledu úspěšnosti se řadí na předposlední místo ze všech brankářů v celé soutěži.

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„Jdeme s vizí, že se budeme prioritně soustředit na svoji hru." Nenechat se strhnout soupeřem a hrát co, je připraveno, byl pro energetiky v posledních zápasech totiž docela problém. „Během reprepauzy jsme poměrně intenzivně trénovali a snažili jsme se udělat i nějaké změny ve hře a věříme, že se to proti silnému soupeři, který nás čeká, projeví a budeme bodovat," dodává trenér Eismann.

Doprovodný program

I během středečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

Během utkání se opět bude soutěžit, a to s partnerem klubu Manfred Schoner, kterému budou patřit obě přestávkové soutěže.

La Fresca restaurant zůstane po skončení utkání z důvodu soukromé akce pro veřejnost uzavřen.

Související články