HC Energie Karlovy Vary

Jiskra rozsekl duel s Kometou! Dva body jsou zlaté, raduje se

Energetici v posledním domácím utkání před Vánocemi přivítali na svém ledě Brno. Jejich obrat z první části dokázala Kometa dorovnat a duel dospěl do prodloužení. V něm rozhodl Vít Jiskra, který si k rozhodujícímu gólu připsal ještě dvě asistence.

Víte, stal jste se hrdinou zápasu...
Hrdinou bych se úplně nenazval, bohužel jsem byl i u těch dvou inkasovaných gólů. Jsem rád, že jsme to urvali, dva body jsou zlaté. Předvedli jsme lepší týmový výkon a tím se nám povedlo zápas vyhrát. Určitě převládá radost ze dvou bodů. Jsme rádi, že jsme urvali vítězství a potěšili naše fanoušky.

Mohou dva body být o to cennější, když jste o repre pauze přišli o klíčového obránce a v první části o další hráče?
Těžko říct, nevím, jak na tom kluci budou. O repre pauze jsme prostě hodně trénovali, pracovali na systému, něco jsme trochu změnili, což bylo ve hře vidět.

Byla absence hráčů na ledě hodně znát?
Na jednu stranu jsme byli více v tempu. Pak ve třetí třetině už bylo znát, že kluci, kteří chodili ob střídání, toho měli plné zuby. Ale zvládli to suprově.

Co byste řekl k vašemu gólu?
Tomáš Redlich mi to krásně přihrál, já pak zavřel oči a se štěstím to trefil, ani nevím jak.

V brance Komety si premiéru odbyl teprve osmnáctiletý Jan Kavan, chtěli jste třeba kvůli tomu více střílet?
Nemyslím si, že by to mělo na náš herní plán nějaký vliv. Že bude chytat jsme před zápasem věděli, ale na naší hře to nic neměnilo.

Dvakrát jste proměnili přesilovku, ale jednou jste při ní inkasovali, byl to klíčový moment zápasu?
Tak bych to nenazýval, na obou stranách byla spousta šancí. Ten gól byl špatný, to byla prostě naše chyba. Ale i takové věci se stávají.

V prodloužení jste měli navrch na rozdíl od základní hrací doby, kdy vás Brno přestřílelo...
Hra tři na tři je vždy vabank. Možná jsme byli trochu více na puku, ale nemyslím si, že to bylo nějak hodně znát.

Jak je tahle výhra důležitá vzhledem k zápasům, co vás čekají?
Velmi. Každá výhra se počítá, je to pro nás super. Je to zápas od zápasu, letos je to opravdu vyrovnané, každý může získat body s každým. Nekoukáme úplně na soupeře, ale na naši hru. Doufáme, že si z Olomouce přivezeme nějaké body.

Proti Brnu jste se trefil doma podruhé, jde už o oblíbeného soupeře?
To nevím, to je spíše náhoda.

Letos vás trápily druhé třetiny, dnes jste ji zvládli bez inkasovaného gólu od 24. října, je to něco, co si vzít také do budoucna?
Víme, že druhé třetiny nemáme letos úplně ideální. Ale na to se snažíme nemyslet. Nemůžeme se soustředit na to, abychom nedostali gól, takhle to nefunguje. Musíme hrát pořád naší hru a doufat, že se to změní k lepšímu.

Související články