HC Energie Karlovy Vary

Bednář dovedl svůj tým do play-off. Bylo to náročné, přiznává

Karlovarský odchovanec Jan Bednář se v zámoří chystá na své první play-off. S týmem Acadie-Bathurst Titan si zajistil postup doslova za pět minut dvanáct a nyní jej čeká první utkání čtvrtfinálové série.

Cesta z předkola do samotného play-off QMJHL však nebyla vůbec snadná. „První dva jsme vyhráli, pak jsme prohráli dvakrát venku a trochu si to tím zkomplikovali. Pak jsme museli vyhrát oba zbylé zápasy doma,“ vypráví Bednář.

Dva zápasy, dva dny a nutně i dvě výhry. V takové situaci byli Titan před závěrečnými dvěma utkáními předkola. Nejprve museli porazit Saint John Sea Dogs. „Vedli jsme 3:0, zbytečně jsme ale přestali hrát a dostali jsme ve třetí třetině tři góly. Bylo to náročné utkání, ale byli jsme rádi, že jsme ti šťastnější. Nebylo to lehké, hráli jsme dvě utkání ve dvou dnech,“ popisuje první bitvu Bednář.

Poslední překážkou byli Moncton Wildcats. „V tom druhém jsme prohrávali a museli to ještě otáčet, zápas nakonec šel do prodloužení a to už je loterie. Kdybychom nedali gól ve druhém prodloužení, tak si myslím, že bychom nevyhráli, protože jsme ze sebe ždímali poslední síly. Asi jsme to chtěli víc a štěstěna se usmála na nás,“ komentuje výhru až ve druhém prodloužení.

„Bylo to náročné. Tam se trochu ukázala ta výhoda, že jsme hráli doma,“ přiznává.

Bednář měl na postupu lví podíl. V závěrečných dvou střetnutích pokaždé pochytal přes čtyřicet střeleckých pokusů soupeře a předkolo zakončil s 91,9% úspěšností zákroků ve čtyřech zápasech, ze kterých hned ve třech případech dotáhl svůj tým k výhře.

Nyní Titan čeká na neutrální půdě bitva s Charlottetown Islanders, která se bude hrát na tři vítězství. Bednář a spol. si opět vyzkouší atmosféru bubliny. Začne urostlý mladík po vynikajících výkonech jako brankářská jednička? „Uvidíme, jak to trenéři rozdělí do začátku série. Myslím, že jak se tomu danému gólmanovi bude dařit, tak ho nechají, pak to případně změní,“ říká na závěr.