HC Energie Karlovy Vary

Beránek: Katastrofa, dvě třetiny jsme byli hrozní

Poslední utkání před Vánocemi energetikům bodovou nadílku nepřineslo, v urputném souboji s Mladou Boleslaví tahali Západočeši většinu času za kratší konec a nakonec padli 1:3. Jedinou branku domácích vsítil čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny novopečený reprezentant Ondřej Beránek, který se svěřil se svými dojmy z nepovedeného pátečního večera.

Ondro, Boleslav dneska předváděla svou typickou silovou hru, kterou ale moc týmů v extralize nehraje. Jak bylo těžké se tomu přizpůsobit?
Já si ani nemyslím, že to byla nějaká silová hra. My jsme první dvě třetiny byli hrozní, byla to katastrofa. Vůbec nám nešly nohy, měli jsme špatný pohyb. Než jsme se rozhýbali, prohrávali jsme 0:2 a to už je v téhle lize těžké dohánět.

Celý zápas byl vyhrocený a emotivní a i ty sám ses tam párkrát ozval. Co způsobilo, že to mezi týmy takto vzplálo?
Klasický hokej, tvrdá hra k tomu patří.

Čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny jste díky vám dali gól naděje. Nakopla vás branka do šatny do třetí třetiny?
Určitě nás to nakoplo, šli jsme do toho s tím, že vyrovnáme na 2:2. Bohužel se nám to nepovedlo, ač jsme pro to dělali všechno. Třetí třetina pro nás nevypadala tak zle, rozhýbali jsme se a měli lepší pohyb. Ale bylo to těžké dohnat, dostali jsme gól na 1:3 a bylo po zápase.

Pro vás to bylo úplně poslední soutěžní utkání před Vánoci. Máte nějaké plány na svátky?
Dneska jsem chtěl vyhrát za každou cenu, ale nepovedlo se to. Klasicky si 24. na Vánoce užiji s rodinou, 26. pak máme trénink a budeme chtít vyhrát proti Litvínovu.

Vy jste minulý týden prožil svou premiéru v seniorské reprezentaci na turnaji v Rusku a dokonce jste si připsal svůj první bod v národním týmu. Jak na to vzpomínáte?
Vzpomínám na to rád, je ohromná čest reprezentovat Českou republiku a moc si toho vážím. Ale teď už jsem zpátky tady a chtěl jsem dnes vyhrát v naší lize.

Související články