HC Energie Karlovy Vary

Beránek se Šafářem podepsali nové smlouvy

Sestava karlovarské Energie nepřijde ani v nadcházejících sezonách o své dva mladé pilíře. Nové smlouvy podepsali obránce Ondřej Šafář a útočník Ondřej Beránek (na fotografii), oba budou působit na západě Čech až do konce sezony 2020/21.

„Jsme rádi, že se nám podařilo podepsat další hráče z mladého jádra našeho mužstva, na kterých chceme v budoucnu stavět. Věříme, že je to signál i pro naše sponzory, jak současné, tak i potenciální, že se snažíme budovat tým, který by mohl v budoucích letech atakovat vyšší příčky extraligové tabulky,“ uvedl k prodloužení smluv hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Dvaadvacetiletý útočník Ondřej Beránek přišel na západ Čech před sezonou 2012-13 z Havlíčkova Brodu jako posila do juniorského týmu hrajícímu mezinárodní MHL. Během nadcházejících sezon se postupně vypracoval mezi klíčové útočníky A-týmu, kterému v loňském ročníku výrazně pomohl postoupit zpět do nejvyšší tuzemské soutěže. V letošním extraligovém ročníku doposud odehrál 26 zápasů s bilancí 7 gólů a 5 nahrávek. V uplynulém týdnu si důrazný forvard připsal své premiérové starty v reprezentaci, ve které v nedělním zápase proti Švédsku poprvé bodoval.

O necelé dva měsíce starší obránce Ondřej Šafář patří ke karlovarským odchovancům, kteří se z mládeže propracovali až do extraligového týmu dospělých. Třiadvacetiletý bek si zahrál v mládežnických reprezentacích, zkušenosti v dospělém hokeji nabíral postupně v prvoligových štacích v Jihlavě či Prostějově. Od sezony 2017-18 už patří ke stabilním členům A-týmu, za který doposud odehrál 23 utkání s bilancí dvou nahrávek.