HC Energie Karlovy Vary

Billa Cup: Energetici vezou skvělé druhé místo!

O víkendu se dařilo nejen našim juniorům, ale také hráčům kategorie U15. Ti se od pátku do neděle představili v Praze na Billa Cupu a v konkurenci dalších sedmi týmů vybojovali skvělé druhé místo! Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen karlovarský Martin Psohlavec.

Svěřenci trenérů Tomáše Andryse a Martin Gombára rozehráli už 46. ročník tradičního turnaje ve skupině B, kde se postupně střetli s týmy Třince, Slavie a Pardubic. Po úvodní vysoké výhře 7:0 nad Oceláři se museli sklonit před Slávisty, kterým podlehli 2:6, a jak se později ukázali, nebyl to jejich poslední duel na turnaji se "sešívanými".

V sobotním posledním utkání základní skupiny pak narazili na Pardubice a v souboji o druhou příčku ještě osm minut před konce prohrávali 0:2. Pak se však k velkému výkonu rozehrál Vít Záhejský, který hattrickem během pěti minut zařídil obrat v utkání a rozhodl o výhře svého týmu Do play-off tak mladíci Karlových Varů postoupili ze druhé pozice.

Ve čtvrtfinále se tak mohli těšit na třetím tým skupiny A, kterým byla Olomouc. Jenže ani do souboje o postup mezi čtyři nejlepší týmy turnaje nevstoupili naši mladíci dobře a v 11. minutě znovu, stejně jako v zápase s Pardubicemi, prohrávali o dvě branky. Na sklonku první a druhé třetiny však dvěma góly srovnal David Poizl a o výhře energetiků a postupu do semifinále rozhodl ve 33. minutě Frederik Kirschner. V něm na Karlovaráky čekal tým Mountfieldu.

Hradec Králové hravě prošel základní skupinou i následným čtvrtfinálem, v boji o finále ale tvrdě narazil. Po vyrovnané první třetině, ve které se prosadili energetik Vít Záhejský a Východočech David Šichan, se soupeř chopil iniciativy a ujal se tříbrankového náskoku, který na konci prostředního dějství trochu zmenšil Tobiáš Vítek. Energetici ovšem po přestávce přidali další čtyři góly a pojistili si postup do zápasu o zlato.

Ve velkém finále se v Tipsport aréně čekalo poměrně dlouho na [vodn9 branku. Jako první se na střeleckou listinu až v osmadvacáté minutě hry zapsal vršovický Viktor Šámal, na jehož zásah ovšem bleskově navázal David Krčál. Energetici se snažili na inkasované góly odpovědět, jenže nakonec recept na výborného gólmana soupeře nenašli. Zisk zlata tak akorát dvaašedesát sekund před koncem trefou do opuštěné svatyně potvrdil Tomáš Poletín. I tak ale naši hráči slaví skvělé druhé místo.

Konečné pořadí turnaje

1. HC Slavia Praha
2. HC Energie Karlovy Vary
3. Mountfield HK
4. HC Sparta Praha
5. HC Oceláři Třinec
6. HC Olomouc
7. HC Dynamo Pardubice
8. Motor České Budějovice

Martin Psohlavec byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje

Výsledky Energie na turnaji

Základní skupina

Karlovy Vary - Třinec 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Poizl (Kovář), 9. Kovář (Poizl), 21. Šilhan, 23. Bálek, 25. Kovář (Bálek), 31. Poizl (Kirschner), 35. Mikeš (Bálek).

Slavia - Karlovy Vary 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Krčál (Matějovský), 18. Krčál, 20. Tichý, 28. Poletín T. (Tittl), 33. Tichý, 45. Matějovský (Poletín T., Krčál) – 25. Bálek (Kirschner), 41. Mikeš (Poizl)
Pardubice - Karlovy Vary 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 26. Korec, 33. Rolinek (Vítek) – 37. Záhejský, 40. Záhejský (Poizl), 42. Záhejský

Ctvrtfinále

Karlovy Vary - Olomouc 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Poizl (Záhejský), 16. Poizl (Záhejský), 33. Kirschner – 6. Pekař (Navrátil), 11. Navrátil (Pekař, Řípa)

Semifinále

Hradec Králové - Karlovy Vary 2:8 (1:1, 1:3, 0:4)
Branky a nahrávky: 14. Šichan (Paulus), 27. Vítek (Pavlík, Černý Š.) – 13. Záhejský (Kovář), 18. Kříž, 20. Bálek, 25. Kovář (Poizl, Roštejnský), 33. Kožík (Šilhan), 33. Mikeš (Pačíska, Poizl), 41. Roštejnský, 44. Kirschner (Pačíska)

Finále

Slavia Praha - Karlovy Vary 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Šámal (Grebeníček), 28. Krčál, 44. Poletín T.