HC Energie Karlovy Vary

Byla radost stát za týmem na střídačce, říká Eismann. Dybal lapil 36 střel

Karlovarští junioři za sebou mají povedený víkend. V pátek na domácím ledě porazili v prodloužení Třinec, v sobotu v tuhé bitvě o první místo udolali i Vítkovice a se čtyřbodovým náskokem vedou extraligovou tabulku.

Do sobotního duelu vstoupili mladí energetici skvěle, krátce před koncem úvodní části vedli už o tři branky. Hosté ale nesložili zbraně, dvěma góly snížili a až do posledních sekund se rvali o vyrovnání. To však karlovarští junioři svému soupeři již nedovolili.

„Nedá se asi říct, že jsme byli týmem lepším, ale tím, který to vítězství asi více chtěl. Naši hráči dnes předvedli neuvěřitelně soudržný výkon a nahradili hráče, kteří nám v sestavě chyběli. Musím říct, že byla radost stát za nimi na střídačce,“ zhodnotil výhru kouč karlovarských juniorů Václav Eismann.

Jeho slova potvrdil i brankář Adam Dybal, jedna z hvězd sobotního duelu. Sedmnáctiletý gólman pochytal 36 střel Vítkovic a byl jedním z důvodů, proč energetici zvládli i čtvrté domácí utkání v řadě.

„Bylo to těžké utkání. Dali jsme tři rychlé góly, a to rozhodlo. Chyběli nám klíčoví hráči, ale ostatní je nahradili, a to je hlavní. Utkání bylo nahoru – dolů, ale byl to dobrý zápas,“ říká brankář reprezentační osmnáctky.

Výborný výkon gólmana, ale obětavá hra celého týmu. To byly hlavní atributy energetiků při jejich výhře.

„Dali jsme góly, které byly z kategorie špinavých, nebo z protiútoků. To je přesně to, kudy my se teď musíme ubírat. Jednak mám radost z těch branek a jednak mám radost z toho neuvěřitelně soudržného výkonu,“ těšilo hlavního trenéra Energie.

„Dva zápasy po sobě jsou vždycky těžké, únava jde cítit. Kluci mi moc pomohli, zblokovali hodně střel,“ potvrdil velkou bojovnost svých spoluhráčů Dybal.

Pro mladého gólmana bylo utkání navíc velice speciální, jak sám přiznal. Dybal totiž z Ostravy pochází a v týmu soupeře zná spoustu hráčů.

Energetici tak po 12. kole vedou extraligu o čtyři body, což je možná víc, než se od karlovarských juniorů před startem sezony očekávalo. „Je to příjemné, asi jsme to před začátkem sezony úplně nečekali. Je to ale jen začátek. Nerozhoduje, kdo vede tabulku v půlce října, ale kdo je úspěšný na jaře,“ má jasno Eismann. Juniory po čtyřzápasové domácí sérii čeká stejný počet zápasů nyní na venkovních kluzištích. Sérii rozehrají už příští týden na ledě Plzně a Sparty.

Související články