HC Energie Karlovy Vary

Čaroděj Novotný zavřel klec. Kluci zblokovali hodně střel a pomohli mi, těší ho

Karlovarský Filip Novotný je ve formě. Zkušený brankář vychytal ze svých posledních čtyř startů plný počet dvanácti bodů, které korunoval prvním čistým kontem sezony na ledě Hradce. Gólman, jenž byl na seznamu reprezentačních náhradníků pro Karjala Cup, ale za aktuální výkony chválil všechny své spoluhráče.

Filipe, první nula v sezoně a vítězství nad Hradcem. Spokojenost asi musí panovat, že?
Hlavní je, že byl výborný týmový výkon. Hodně kluků zblokovalo hodně střel a to mi hodně pomohlo k tomu, abych měl nulu. Hlavní je to vítězství, toho si moc vážím.

Venku jste navíc ještě neprohráli.
Vítězství venku vždy potěší, jsou to důležité body. Jsem rád, že se nám venku daří a musíme to potvrdit i v dalším utkání. I když víme, že máme těžké soupeře, tak se budeme snažit vyhrát a odvést maximum, abychom sbírali zase nějaké body.

Na ledě to jiskřilo, nebyl tam ještě nějaký dozvuk z loňského střetnutí v předkole?
Oni mají tým postavený tak, že hodně dohrávají a jsou důrazní. Trochu mě mrzí, že jsme nehráli ten play-off zápas, protože by to bylo hrozně super. Mrzí mě celkově, že to play-off s nimi nebylo a lidé si to neužili. Třeba bychom přes ně postoupili. Dnes ale kluci makali a klobouk dolů před celým týmem.

Jak zápas ovlivnilo to brzké vedení? Trenéři avizovali, abyste si soupeře pohlídali, takže to šlo také podle plánu...
Musím říct, že se nám po dlouhé době povedlo vstřelit nějaký gól v přesilovce. Určitě se hraje mnohem lépe, když vedete a nemusíte pořád dohánět. Čím déle jsme vedli, tím více se jim klepaly ruce a odskakovaly jim puky. Nám se dařilo plnit to, co plnit máme a dotáhli jsme to do vítězného konce.

Zmínil jste ten obětavý výkon. Za poslední dva zápasy jste inkasovali jedinou branku, co k tomu dodat?
Myslím si, že jsme se zaměřili na tu obranu, protože jsme dostávali fakt hodně gólů. Snažíme se hrát dozadu a takový hokej, jaký jsme hráli. To my potřebujeme. Když budeme každý dělat na 100 % to, co máme, tak můžeme být úspěšní. Když si pomůžeme mezi sebou, tak můžeme pomýšlet na body.

Mohla mít nějaký vliv ta facka od Třince?
Chvilku nám trvalo, než jsme se do toho dostali. Ta pauza byla dlouhá a chvilku trvá, než si to sedne. Ty návyky tam úplně nebyly. Navíc Třinec je výborný tým, v té soutěží je skoro někde jinde. Třeba je někdy načapeme a příště s nimi vyhrajeme.

Jak se připravit na dva těžké nadcházející zápasy? Doma vás čeká Kometa a následně Plzeň.
Musíme makat odzadu, připravit se na ně. Víme, že každý soupeř je silný. My můžeme vždy udělat nějaké body, když budeme plnit vše na 120 %. Tak se připravíme a budeme makat, abychom zase nějaké ty body udělali.

Začátkem měsíce jste figuroval mezi reprezentačními náhradníky. Jak tohle potěší? Je národní tým určitým cílem?
Vždy to potěší. Jsem za to strašně rád a rozhodně to zahřálo. Musím ale makat dál, abych tu pozvánku třeba dostal alespoň na ten trénink a byl tam s nimi. Uvidíme, všechno je to hrozně daleko. Hlavně se soustředím na to, abychom byli tady úspěšní. Tohle je taková třešnička na dortu. Vím, že výborných gólmanů je u nás strašně moc a dostat se mezi ty tři je hrozně těžké. Je to jen o štěstí a tvrdé práci.

Související články

Preview k zápasu | po 16.11.2020

Další venkovní duel, Energie míří do Hradce