HC Energie Karlovy Vary

Kadlec shodil rukavice. Raději bych dal gól, usmívá se. Koblasa ho chválil

Veledůležité vítězství na ledě Hradci. Energie i po úterním klání zůstala na kluzištích soupeřů stoprocentní, když proti Lvům brala tři body za výhru 4:0. Karlovarským tak po devíti odehraných duelech patří v tabulce šestá příčka.

„Pro nás je cenné každé vítězství, jsme rádi za každý bod do tabulky. Jeli jsme sem s nějakou taktikou na soupeře a myslím, že nám vycházela po celý zápas. Jsme rádi, jako bonus to ještě bylo s nulou,“ těšilo po utkání útočníka Petra Koblasu.

Právě sedmadvacetiletý křídelník se postaral o úvodní trefu. V čase 7:20 dokázali energetici využít zkrácenou početní výhodu, když si zmiňovaný Koblasa chytře sjel před bránu a šikovně tečoval Šenkeříkovu střelu mimo dosah hradeckého gólmana Lukeše.

Vedení už v dalším průběhu zápasu Energie pouze navyšovala, svěřenci Martina Pešouta se zastavili na čtyřech vstřelených brankách. Dvoubodový večer zažili obránci Šenkeřík s Pulpánem (oba 0+2) a forvard David Kaše (1+1). Právě o vlivu hráče Philadelphie Flyers se hodně mluví. „Zkušenosti má, má odehrané nějaké zápasy v NHL. V těch početních výhodách je to znát. Jsme samozřejmě rádi, že ho tady máme,“ říká na Kašeho adresu Petr Koblasa.

Peprný duel ještě v závěrečném dějství ozdobila pěstní vložka. Karlovarský Martin Kadlec se postavil urostlému Filipu Hronkovi, který je v Hradci Králové na hostování z Detroitu.

„Na začátku střídání jsem Hróňu dohrál u mantinelu a od té doby na mě celé střídání pokřikoval, ať to shodíme. U nás ve třetině jsem mu řekl, že nemám problém, ale bral jsem to spíše jako hec. On si tam pro mě ale pořád jezdil a když se naskytla příležitost u naší střídačky, trochu jsem to nečekal, ale shodil to. Necouvl jsem z toho, tak jsme se tam trošku potahali,“ popisuje celou situaci Kadlec.

Jednatřicetiletý forvard není zrovna typickým bitkařem, v popisu práce má spíše střílení branek. Situace, která ale bezesporu patří k hokeji, se nezalekl a může se těšit z férové remízy. „Já bych tedy raději dal gól, než se popral, ale patří to k hokeji,“ hlásí s úsměvem.

Chválu za statečnost si vyslechl také od spoluhráčů. „Je dobré, že se toho nebál. Myslím si, že svedl vyrovnanou bitku, nemyslím si, že tam měl někdo navrch. Vyrovnaná bitka s hráčem, který má zkušenosti z NHL, takže se určitě nemá za co stydět,“ potvrzuje vyrovnanost bitky Koblasa.

„Asi úplně nečekají, že já se sedmdesáti kily se tu budu prát. Úplně mi ale takové věci také nevadí,“ dodává na závěr rodák z Kadaně.

Související články

Preview k zápasu | po 16.11.2020

Další venkovní duel, Energie míří do Hradce