HC Energie Karlovy Vary

Černoch po podpisu: Vary pro mě byly prioritou

Do Karlových Varů přišel před třemi lety z pražské Sparty. V nabitém kádru Pražanů nedostával příliš prostoru a tak byl rád za přestup do Varů. Během následujících sezon se Jiří Černoch vypracoval v jednoho z klíčových mužů Energie, s národním týmem vybojoval bronz na světovém šampionátu. A to i díky Energie. „Vary pro mě byly prioritou,“ říká šestadvacetiletý útočník po podpisu nové dlouholeté smlouvy.

Jirko, prodloužil jsi u nás smlouvu o další tři sezony. Jak rychlá byla dohoda s klubem?
Myslím, že to úplně složité nebylo. Spíš se čekalo, až se v klubu vše po změně majitelů stabilizuje. Dohoda už pak byla poměrně rychlá.

Byla pro Tebe priorita zůstat v Karlových Varech?
Byla to pro mě první varianta pokračovat tady. S manželkou tu žijeme už tři roky a moc se nám tu líbí. Stěhovat jsem se úplně nechtěl, takže jsem moc rád, že se podařilo s klubem domluvit a budu tady hrát i dál.

Po úspěšném mistrovství světa, kde se ti dařilo, se ale určitě objevily i zahraniční nabídky…
Nabídky přišly, převážně z extraligy. Jak jsem říkal, priorita pro mě ale byly Vary.

Do Energie jsi přišel před třemi lety ze Sparty, kde jsi příliš mnoho nehrál. Ve Varech už jsi čtvrtou sezonu, vypracoval ses v jednoho z lídrů. Byl to i jeden z těch důvodů proč zůstat?
Určitě. Hlavně jsem koukal na to, abych hrál. Myslím si, že jsem ještě ve věku, kdy se můžu zlepšovat a proto jsem dal přednost tomu zůstat tady a mít velký prostor ve hře. Cítím důvěru od trenérů a pro mě to byla jasná volba.

Velký prostor ve hře, to je i dobrá šance ukázat se opět reprezentačním trenérům…
Nechtěl jsem jít určitě jinam, kde bych nedostával na ledě tolik minut. Sice bych mohl hrát v týmu, který má větší jméno, ale pro mě je teď důležité hrát.

O osobních cílech už jsme se bavili, jaké ambice ale máš s týmem? Sezona je dobře rozehraná…
Největším cílem je postoupit do play-off a tam už se může stát cokoliv. Soutěž je ale hrozně vyrovnaná, těžká, každý zápas je obtížný.