HC Energie Karlovy Vary

Černoch zůstává kapitánem Energie! Jaké má nové asistenty?

Karlovarská Energie půjde i do sezony 2024/25 s kapitánem Jiřím Černochem. O tom, že bronzový medailista z MS 2022 bude i nadále nosit na svém dresu céčko, rozhodla sama kabina. Ta následně zvolila i asistenty, kterými nově budou klubový odchovanec Vít Jiskra a finský mistr světa z roku 2019 Arttu Ilomäki.

Nedávno osmadvacetiletý Jiří Černoch bude kapitánem Energie již ve třetí sezoně v řadě. Céčko přebral už v průběhu sezony 2022/23 po odcházejivším Tomáši Vondráčkovi, kapitánem týmu pak byl i v následující sezoně. O tom, že tým povede i v letošním extraligovém ročníku, rozhodli v hlasování sami hráči Energie.

Reprezentační útočník přišel do Karlových Varů v průběhu sezony 2019-20 z pražské Sparty a postupně se vypracoval v jednoho z klíčových hráčů týmu. Stabilně kvalitními výkony si vysloužil i pravidelné pozvánky do národního týmu, přičemž životním úspěchem zůstává pro Černocha bronz z MS 2022.

Po odchodu Lukáše Pulpána do Sokolova a Tomáše Rachůnka do Brna pak kabina Energie zvolila i dva nové asistenty, jsou jimi karlovarský odchovanec Vít Jiskra a finský útočník Arttu Ilomäki.

Vít Jiskra s hokejem v Karlových Varech začal a prožil zde, vyjma výpomoci v partnerském Sokolově, doposud celou svou hokejovou kariéru. Útočník, který má v Energii platný kontrakt ještě minimálně na další dvě sezony, odehrál v karlovarském dresu zatím 109 soutěžních utkání s bilancí 18 branek a 23 nahrávek. Výrazný výkonnostní vzestup zažil Jiskra před dvěma lety a bodově dokázal na povedenou sezonu 2022/23 navázat i loni.

Arttu Ilomäki je novou akvizicí Energie pro letošní sezonu. Velezkušený útočník a mistr světa z roku 2019 přišel do Karlových Varů s vizitkou produktivního hráče, ve svých 33 letech má na svém kontě navíc již řadu zkušeností z profesionálního hokeje. Ilomäki, stejně jako druhý asistent Jiskra, se navíc nebojí vzít v kabině slovo a i to bude jedním z důvodů, proč si jej kabina Energie vybrala do pozice zástupce kapitána.