HC Energie Karlovy Vary

Nová sezona? S pokorou, ale i odhodláním vyhrát každý zápas, hlásí kapitán

Nový ročník Tipsport extraligy je za dveřmi, už ve čtvrtek 8. září se hokejisté karlovarské Energie postaví v rámci úvodního kola Kometě. Proti celku z jihu Moravy povede energetiky jako čerstvý kapitán ex-brněnský Tomáš Vondráček. Jak se na start soutěže urostlý forvard těší?

Tomáši, máte za sebou autogramiádu. Jaké to bylo setkat se po dlouhé době s fanoušky?
Určitě to bylo super po tom roce, co jsme je neviděli. Je na nich vidět, že už se těší na hokej. Doufám, že budou moct chodit celou sezonu a budeme jim dělat radost.

Představeny byly nové dresy. Jaký to je pocit vidět na tom svém céčko?
Je to nezvyk. Věřím, že se s tím nějak poperu. Samozřejmě bude záležet na našich výsledcích, to bude hlavní.

Co říkáte na samotný vzhled dresu?
Koukali jsme na to už s kluky. Musím říct, že se nám líbí hodně. Ale záleží, jak v nich budeme hrát.

Jak se těšíte na začátek sezony?
Těším se moc, pauza byla dlouhá. Doufám, že do sezony vstoupíme dobře. Ten start pro nás bude nejdůležitější, aby se nám dobře dýchalo.

Kapitána nemůže minout tato otázka. S jakým cílem jde vaše mužstvo do nového extraligového ročníku?
S obrovskou pokorou a s respektem k soupeřům, ale s obrovským odhodláním vyhrát každý zápas. Udělat zase předkolo a porvat se o čtvrtfinále.

Bude citelně znát přítomnost fanoušků?
Stoprocentně to bude rozdíl. Bylo to vidět už na těch přípravných zápasech, i když ty stadiony nebyly plné, ale po akci lidé zatleskají, radují se z gólů. Tím to strhne i nás hráče, na ledě odvedeme víc než před prázdnými tribunami. Už se na to moc těšíme.

Na úvod vás čeká brněnská Kometa. Pro vás osobně to bude specifický zápas…
Ano, pár let jsem tam strávil. Vždy je to pro mě speciální hrát s Kometou, vždy ji chci porazit. Doufám, že tak učiníme.

Jak moc důležitý je ten start i z psychického hlediska?
Je to hodně důležité. Bylo to vidět i poslední dva roky, kdy se nám ten start vždy povedl a dýchalo se nám lépe v té sezoně. Doufám, že na ty roky navážeme a začátek se nám povede.

Máte za sebou povedenou přípravu, působí to také na mužstvo?
Určitě, na pohodu v týmu je to důležité, než někde prohrávat a řešit taktické chyby. Samozřejmě jsme si ale vědomi toho, že příprava je něco jiného než start extraligy. Start s Kometou, která zase přivedla hodně posil, bude těžký. Myslím si, že dobrá konfrontace.

První kolo se blíží, jak byste na něj pozval karlovarské fanoušky?
Chtěl bych pozvat všechny fanoušky, určitě se na ně hrozně těšíme. Doufám, že nás poženou kupředu jak v prvním zápase, tak celou sezonu a budou mít radost jak z našich výkonů, tak ze hry, kterou budeme předvádět.