HC Energie Karlovy Vary

Další dva roky! Ondřej Beránek podepsal s Energií nový kontrakt

Vedení klubu udrželo po Jiřím Černochovi i druhého reprezentanta. Útočník Ondřej Beránek totiž s Energií podepsal nový kontrakt, dres Karlových Varů tak bude oblékat i další dvě sezony!

„Jsme naprosto nadšeni, že Ondra zůstává v naší organizaci. Jedná se o špičkového extraligového útočníka, který má potenciál se ještě dál zlepšovat. Je to jednoznačně jeden z klíčových hráčů našeho týmu, tvář našeho klubu,“ komentuje klíčový podpis hlavní trenér A-mužstva David Bruk.

Beránek zažívá v Energii jednu z nejlepších sezon své kariéry. Ve 42 zápasech zapsal 23 bodů a se 17 góly již překonal své sezonní maximum z ročníku 2019-20. Aktuálně je tak nejlepším střelcem týmu. I přes parádní formu a interes z jiných klubů ale zkušený forvard zvolil setrvání v Karlových Varech, kde bude působit do konce sezony 2024/25.

„Nabídek jsem měl dost z extraligy, zvažoval jsem i Finsko, ale rozhodl jsem se zůstat. Ve Varech hraju hodně, což mi taky pomáhá se dostat do reprezentace. Jsem tu spokojený,“ uvedl k podpisu nového kontraktu sedmadvacetiletý útočník.

Pravidelný reprezentant, který v Karlových Varech působí už jedenáctou sezonu, přišel na západ Čech před sezonou 2012-13 z mateřského Havlíčkova Brodu. V klubu se, i přes prvotní hostování v 1. lize, vypracoval mezi jeho klíčové postavy a svými výkony si řekl i o starty v reprezentaci, ve které válí už přes pět let.

Ondřej Beránek tak bude moci rozšířit svou dosavadní bilanci v Karlových Varech. V dresu A-týmu Energie sehrál již 336 soutěžních utkání s bilancí 94 branek a 65 nahrávek. V novodobé historii mu v klubovém bodování se 159 body patří už desátá pozice.

V Energii postupně prošel dorostem, juniorkou, zažil neslavný sestup A-týmu z extraligy, i o to slavnější návrat mezi tuzemskou hokejovou smetánku. Ještě minimálně dvě sezony pak bude oblékat dres s Éčkem na hrudi.