HC Energie Karlovy Vary

Energetici zahájili přípravu na ledě, nechyběl Flek ani mladíci

Karlovarští hokejisté se po čtyřtýdenním volnu znovu vrátili ke společné přípravě. Na úvodním tréninku po dovolené přivítal trenérský triumvirát v čele s Martinem Pešoutem kompletní sestavu. Poprvé od konce loňské sezony se do klubové přípravy zapojil i útočník Jakub Flek, který tak úspěšně reprezentoval Energii na jarním Mistrovství světa.

Energetici sice měli v uplynulých dnech volněji, nicméně na návrat na led se připravovali individuálně. Větší skupinka hráčů tak led KV Areny brousila už od minulého týdne. Hráči tak po pauze neskočili úplně do neznáma.

„Čeká nás teď klasické předzávodní období. Hráči zregenerovali, dostali dostatek času na to, aby si odpočinuli, doléčili zdravotní šrámy, ale také aby se současně udrželi v kondici. Jsem rád, že si to hráči vzali za své a přišli připravení dobře,“ kvitoval připravenost svých svěřenců na úvodním tréninku asistent trenéra Tomáš Mariška.

A ta se jim bude hodit. Karlovarské hokejisty totiž po krátkém zahřívacím týdnu čeká v přípravě pořádně náročný program. Na řadu přijdou tradičně dvou i vícefázové tréninky. „První týden budeme trénovat jednofázově, pouze ve čtvrtek máme i odpolední fázi, kdy nás čeká hra tak, aby si to hráči osahali, protože od příštího týdne už nás čekají přípravné zápasy. Nyní budeme hlavně pilovat dovednosti i kondici, ať už na ledě nebo mimo něj. Budeme využívat i míčovou halu, kde bude probíhat trénink mimo led. Rozhodně hráče čeká posilovna a na skupiny budeme trénovat na ledě. Budeme trénovat v menším počtu, aby to zatížení bylo intenzivnější a hráči se dobře připravili do nejlepší formy,“ popsal program následujících dní už dlouholetý karlovarský kouč.

Jak bylo zmíněno, už příští týden čekají úvodní přípravné duely. V úterý 3. srpna zamíří na led pražské Sparty, o dva dny později pak na domácím ledě přivítají Litvínov.

„V přípravě si myslím, že jde o výsledky až ve druhé řadě. Samozřejmě chceme vyhrát každé utkání, ale bude to hlavně o hledání nejlepší možné sestavy tak, abychom byli dobře připraveni na začátek nové sezony. Přišli nám někteří noví hráči, které chceme vidět, chceme dát prostor i mladším hráčům. O výsledky a o body půjde hlavně až od 10. září,“ má jasno Mariška.

Trenérský triumvirát měl k dispozici takřka kompletní kádr pro přípravné duely. Nechyběly všechny letošní posily, už tradičně s týmem trénuje i parta karlovarských juniorů. Kádr ještě doplní mladý obránce Filip Krajčík, který za A-tým nastupoval už v závěru loňské sezony, po návratu z prestižního Hlinka Gretzky Cupu pak také trojice reprezentantů – Samuel Šmajda, Robin Sapoušek a Dominik Rymon.

Vedení klubu v průběhu jara usilovně shánělo hráče na post prvního centra. Zástupci Energie mimo jiné jednali i s Davidem Kašem, který se ale rozhodl dát přednost nabídce pražské Sparty. Aktuálně na hráčském trhu není volný hráč, který by splňoval adekvátní poměr mezi cenou a výkonem. Sportovní vedení klubu se tak rozhodlo situaci řešit z vlastních zdrojů, šanci tak dostanou hráči, kteří už v loňské sezoně přesvědčili.

Tým tak v nové sezoně potáhnou tradiční lídři. Mezi ty největší bude patřit i Jakub Flek, který se do společné týmové přípravy zapojil poprvé od Mistrovství světa, kde se předvedl v parádním světle. Osmadvacetiletý forvard ale během zasloužené dovolené nezahálel a dnešní trénink pro nej nebyl tím úplně prvním.

„Na ledě jsem už pár dní, takže pro mě už je to trochu zaběhlejší věc. Úvodní tréninky jsou spíše na osahání ledu po delší pauze,“ uvedl rychlonohý útočník, který bude v Energii působit i v další sezoně.

Aktuální sestava Energie pro přípravu:*

Brankáři: Vladislav Habal, Petr Hamalčík, Patrik Hamrla, Adam Horák, Filip Novotný
Obránci: Ondřej Dlapa, Lukáš Doudera, Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Rohan, Martin Weinhold, Vítek Benda, Vladislav Pohanka
Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Petr Koblasa, Martin Kohout, Jiří Kulich, Patrik Miškář, Martin Osmík, Jiří Průžek, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Otakar Šik, Tomáš Vondráček, Lukáš Adámek, Sebastian Seidler

* tým postupně doplní junioři Filip Krajčík, Dominik Rymon, Samuel Šmajda a Robin Sapoušek