HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na led! Energetici zahájili přípravu na novou sezonu

Po více než čtyřech měsících vyrazili znovu na led. Karlovarští hokejisté v pondělí dopoledne zahájili oblíbenější část přípravy na nadcházející extraligovou sezonu, v jejímž rámci je čeká i osm přípravných duelů.

„Konečně nás čekají zase tréninky na ledě, na který jsme se všichni těšili. Načerpali jsme nějaké síly, tak věřím, že je zúročíme. Budeme nabírat obecnou kondici na ledě, i na suchu. Ten úvodní týden bude trochu víc na zapracování, a také, aby si hráči trochu navykli na led. Příští týden už nás čekají první zápasy, to už se budeme věnovat spíše systémovým věcem,“ uvedl ke startu přípravy karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Trenérům Pešoutovi, Mariškovi a Kněžickému se na úvodním tréninku, rozděleném na dvě skupiny, hlásilo na tři desítky hokejistů. Nechyběl ani nováček týmu, obránce Daniel Kowalczyk, který přichází na roční hostování z brněnské Komety. Sokolovský útočník Martin Kadlec, který v lázních absolvuje dvoutýdenní zkoušku, se k týmu připojí v následujících dnech. Poprvé v nové sezoně se s Energií trénoval i zkušený obránce Dominik Graňák, který se přes léto tradičně připravuje individuálně.

„Dan Kowalczyk by měl být náhradou za Ondru Šafáře, který nám během léta nečekaně vypadl ze sestavy. Martin Kadlec u nás dostane šanci na zkoušku a uvidíme, jak si o ni řekne. Loňskou sezonu měl velmi povedenou, tak jsme se domluvili, že mu šanci dáme. Bude záležet na něm, jestli si to místo tady najde nebo ne,“ uvedl k nejnovějším posilám týmu Mariška.



Kdo s týmem naopak netrénoval, to byl obránce Martin Rohan, který je po operaci a ještě minimálně tři týdny se do přípravy A-týmu nezapojí. Absenci hlásil i brankář Jan Bednář, který se aktuálně připravuje s reprezentační dvacítkou.

„Martin Rohan podstoupil drobný operační zákrok na noze, na ten zákrok musel. Měl by nám chybět přibližně 2-3 týdny, uvidíme, jak rychle to půjde, ale věřím, že se do toho rychle dostane. Další ztráty zatím nemáme, všichni hráči by měli být připravení do tréninku,“ uvedl dlouholetý Pešoutův asistent.

Kádr energetiků však ještě není uzavřen. Sportovní vedení klubu i nadále vyjednává se zámořskými posilami, zájem nastoupit za svůj mateřský klub má minimálně v úvodu sezony karlovarský odchovanec Martin Frk, který však čeká na souhlas svého současného klubu z Los Angeles. V hledáčku trenéra Pešouta jsou ale i další hráči.

„S hráči jsme v kontaktu, ale není to úplně jednoduché se s těmi kluby domluvit. Hráči mají zájem tu hrát, my zájem máme také, ale je tam ještě spoustu věcí k řešení. Uvidíme, jak se nám podaří doladit věci ohledně pojištění, smluv a různých povolení. Někde jsme v jednání trochu dál, jinde spíše na začátku,“ uvedl Mariška k možným zámořským posilám.



Po úvodním týdnu nastoupí energetici již příští týden k úvodním dvěma přípravným zápasům. V úterý 4. srpna zajíždí na led Mladé Boleslavi, o dva dny později přivítají na domácím ledě Liberec.

Aktuální sestava A-týmu

Brankáři: Filip Novotný, Adam Horák, Patrik Hamrla, Jan Bednář, Jakub Kašpar, Václav Mokrý
Obránci: Dominik Graňák, Petr Šenkeřík, Lukáš Pulpán, Michal Plutnar, Oldrich Kotvan, Martin Weinhold, Daniel Kowalczyk, David Tureček, Martin Rohan.
Útočníci: Ondřej Beránek, Patrik Machač, Jakub Flek, Petr Koblasa, Jiří Černoch, Martin Kohout, Tomáš Mikúš, Tomáš Vildumetz, Tomáš Redlich, Martin Osmík, Václav Skuhravý, Tomáš Vondráček, Otakar Šik, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Adam Křemen, Tomáš Křehlík, Matěj Zabloudil, Martin Kadlec.


Fotogalerie