HC Energie Karlovy Vary

Sniper Mikúš či rychlík Flek. Energetici natáčeli Extraligová NEJ

Karlovarští hokejisté za sebou mají natáčení dalšího ročníku seriálu Extraligová NEJ. Se štábem Hokejka TV zkoušeli své dovednosti Václav Skuhravý, Jakub Flek, Filip Novotný, Tomáš Mikúš a Tomáš Vildumetz.

Jako vůbec první tým z celé extraligové čtrnáctky podstoupili energetici soutěž v již tradičních disciplínách. Měřila se tvrdost a přesnost střelby, rychlost bruslení, soutěží se nejšikovnějšího hráče a také o nejlepšího střelce mezi brankáři, kteří mají za cíl trefit přes celé hřiště opuštěnou branku.

Mezi již zkušené soutěžící patřil kapitán Václav Skuhravý, který znovu soutěžil o titul Nejtvrdšího extraligového střelce a již nyní můžeme prozradit, že i letos by se karlovarská legenda mohla umístit hodně vysoko. Na vyšší mety by mohl pomýšlet rychlík Jakub Flek, který již potřetí zabojoval v disciplíně o Nejrychlejšího bruslaře a v závodě na jedno kolo zlepšil svůj dosavadní nejlepší čas. O kolik, to se dozvíme až v průběhu vyhlašování jednotlivých disciplín. Třetím do party, který je již zkušeným soutěžícím, byl brankář Filip Novotný. Jeho úkolem bylo tradičně trefit opuštěnou branku na opačném konci kluziště – cíl byl jasný, z pěti puků jich do branky dostat co nejvíce a pokud možno co nejrychleji.

Po odchodu Tomáše Rachůnka s Dávidem Grígerem do Liberce musel trenérský štáb nominovat do zbývajících dvou disciplín dva úplné nováčky. V soutěži o Nejšikovnějšího hráče bojoval Tomáš Vildumetz a po počátečním trablech nakonec v prvním soutěžním pokusu dokonce překonal i čas Rachůnka z uplynulých ročníků.

Na závěr jedna z nejtěžších disciplín, která se letos objevuje s několika úpravami. V soutěži o Nejpřesnějšího střelce musí hráči trefit terče zavěšené v rozích branky. Oproti předchozím ročníkům už jsou terče pouze čtyři, nicméně spodní dva v rozích již „neleží“ na ledě, nicméně jsou umístěny kousek nad ním tak, aby hráčům nestačilo puk jen snadno poslat po ledě. A Tomáš Mikúš? Ten si vedl na svou premiéru skvěle!

Výsledky 4. ročníku seriálu Extraligová NEJ budou zveřejněny v průběhu sezony, štáb Hokejka TV aktuálně objíždí všechny ostatní extraligové stadiony. Tak držíme palce, borci!

Fotogalerie